Експерти: Боротьба з ожирінням у світі не дає результатів

Шансів на те, що глобальні цілі в боротьбі з ожирінням будуть досягнуті до 2025 року, майже немає.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в медичному журналі Lancet, повідомляє «Росбалт».

За останні 40 років (з 1975 по 2014 роки) кількість дорослих людей, які страждають від надмірної ваги, зросла з 105 до 641 млн осіб, говориться в публікації. Частка огрядних чоловіків за цей час потроїлася, а жінок — подвоїлася.

Згідно з висновками дослідників, число людей у ​​світі, які страждають від ожиріння, перевищило число жителів планети, які мають нестачу ваги. Якщо нинішня тенденція збережеться, то до 2025 року від ожиріння будуть страждати 18% чоловіків і 21% жінок.

Лікарі характеризують ожиріння, як стан при якому індекс маси тіла хворого (ІМТ, відношення маси тіла до квадрату зросту) перевищує 30.

Найбільше число огрядних людей — у Китаї: У цій країні від ожиріння страждають 43,2 млн чоловіків і 46,4 млн жінок. Це означає, що 16,3% чоловіків з надмірною масою тіла — жителі Китаю, китаянки складають 12,4% жіночого населення планети, що страждає від ожиріння. На другому місці за кількістю людей з надмірною масою тіла — США.

Учені вважають, що одними медичними засобами та велосипедними доріжками на вулицях з проблемою не впоратися. Зокрема, автори дослідження пропонують владі енергійніше взятися за регулювання цін на продукти, які провокують ожиріння, а натомість зробити більш доступними так звані здорові продукти.

Противники подібних заходів стверджують, що державі не слід диктувати людям, що їм їсти, і що введенням нових податків подібні проблеми не вирішуються.

Loading...