Якщо німіють руки під час сну

Якщо німіють руки під час сну

Серед іншого, причину варто шукати у перебоях в серцевій діяльності.

Джерело: Відомості

Якщо ліва рука німіє і вдень, це може бути дзвіночком серйозного збою роботи серця, аж до передінфарктного стану, а також передвісником не менше грізного захворювання - інсульту або мікроінсульту.

Якщо при цьому німіє кисть правої руки, то причини можуть бути у синдромі зап'ястного каналу, артрозі або шийному остеохондрозі, при різкому звуженні кровоносних судин шиї, але також може бути і передвісником інсульту.

Основні причини, що викликають оніміння рук.

Неправильне положення тіла або від подушки

 Неправильне положення тіла уві сні провокує оніміння рук вночі. Пояснюється це порушенням кровопостачання кінцівок, серцево-судинна система в нічний час працює в ослабленому режимі, тому кров у повному обсязі не доходить до рук і тим більше кистей рук.

 Ще однією причиною, яку досить легко усунути - це неправильна подушка, яка створює під час сну для шиї неправильне положення. Занадто висока змушує хребет прогинатися в шийному відділі, від цього може затікати шия, порушуючи кровопостачання і живлення нервів шийного відділу хребта. Через слабку циркуляції крові в передавлених кінцівках виникає дискомфорт, поколювання, ниючі неприємні болі, тому німіють руки ночами.

Синдром зап'ястного каналу

Однією з причин, чому німіють руки ночами є синдром зап'ястного каналу або тунельний синдром. Цей синдром походить від постійного перенапруження сухожиль кисті рук, зазвичай цим захворюванням страждають ті, хто працює пальцями щодня, інтенсивно, протягом багатьох років - хто багато друкує на комп'ютері, швачки, малярі, музиканти, ті люди, хто в перебігу дня здійснює тисячі однотипних рухів кистю руки і пальцями.

На руках людини є вузенький канал, через який проходить маса сухожиль і нерв, який контролює рух пальців і чутливість всієї долоні. Ці сухожилля і нерв захищені, проте, коли відбувається перенапруження, передавлювання нерва, виникає набряк сухожилля - що і є причиною оніміння кистей рук, пульсуючого болю і поколювання. Такі ознаки синдрому зап'ястного каналу виникають якраз вночі і найчастіше ближче до ранку.

 При відсутності лікування може статися навіть відмирання м'язів великого пальця руки. Людина при цьому не може самостійно міцно стиснути кулак і повністю зігнути великий палець. Найчастіше страждають від цієї недуги жінки у віці після 40 років. Деяким людям через це доводиться міняти роботу і спеціальність. Для зняття симптомів і пом'якшення цього синдрому, лікарі призначають заспокійливі ванночки, спеціальний комплекс вправ для зняття напруги, вітамінотерапію.

 Захворювання хребта

Крім вищеназваних причин особливе місце займає порушення, пов'язані з різними захворюваннями хребта. Якщо у людини не тільки німіють руки ночами, але і періодично виникає запаморочення, нез'ясовні головні болі, і навіть втрата свідомості, то це вагома причина для обстеження у остеопата, невролога, оскільки не тільки остеохондроз шийного відділу хребта, але і міжхребетні грижі є причинами різних порушень в кінцівках.

Ішемічний інсульт

Одна з найнебезпечніших причин розвитку оніміння кінцівок - це ішемічний інсульт. Якщо відбувається порушення кровообігу однієї з ділянок мозку, при цьому крім оніміння однієї частини кінцівки, також спостерігається високий артеріальний тиск, запаморочення, відчуженість і ін., то це є одними з ознак інсульту або мікроінсульту. Найчастіше, це відбувається від перенапруги, у стресовій ситуації, різкого стрибка артеріального тиску.

Loading...