Відкриття оксфордських учених може здійснити революцію в сільському господарстві

Відкриття оксфордських учених може здійснити революцію в сільському господарстві

Новий засіб для обприскування посівів здатний збільшити врожайність пшениці на 20 відсотків.

Джерело: Відомості

Засіб для обприскування посівів, здатний збільшити врожайність пшениці на 20 відсотків без необхідності генної модифікації, був недавно розроблений вченими Оксфордського університету, повідомляє видання GearMix.

Дослідники виявили молекулу, яка допомагає рослинам краще використовувати цукристі види палива, яке вони виробляють в процесі фотосинтезу. А завдяки збільшеній кількості палива рослини здатні виробляти більші зерна.

Професор Бен Девіс з хімічного факультету Оксфорда повідомив: «Випробування, які ми провели, продемонстрували реальну ефективність методу, який в майбутньому може радикально змінити технологію вирощування не тільки пшениці, але й багатьох інших культур.

«Зелена революція» в 20-му столітті була періодом, коли були створені більш стійкі і високоврожайні сорти пшениці. Вважається, що це нововведення дозволило врятувати мільярд людських життів.

Сьогодні, розробляючи нові хімічні методи вирощування сільськогосподарських культур, засновані на знанні біології, ми можемо забезпечити необхідні джерела продовольства і внести новий вклад в цю спадщину.

Пшениця є однією з трьох найбільш стабільних культур, що вирощуються в усьому світі, поряд з кукурудзою і рисом. Але для того, щоб сільське господарство могло йти в ногу з прогнозованим зростанням населення планети, необхідно до 2050 року збільшити врожайність на 70 відсотків».

Доктор Метью Пол, старший науковий співробітник, який спеціалізується на біології рослин, сказав: «Це дослідження становить експериментальну перевірку концепції, яка показала, що ми здатні впливати на використання рослинами палива, яке вони виробляють в процесі фотосинтезу, з метою підвищення ефективності сільського господарства. Це стосується як зростання врожайності, так і збільшення стійкості до посушливих кліматичних умов».

 

Loading...