Штучний інтелект Siri компанії Apple скоро розмовлятиме російською

Штучний інтелект Siri компанії Apple скоро розмовлятиме російською

Голосовий помічник Siri, яким компанія Apple оснащує смартфони iPhone 4S, ось-ось вивчить нові мови. Серед них російська, японська, а також мандаринський діалект китайської мови.

Джерело: Відомості

Голосовий помічник Siri, яким компанія Apple оснащує смартфони iPhone 4S, ось-ось вивчить нові мови. Серед них російська, японська, а також мандаринський діалект китайської мови.

За деякими даними, лінгвістичні здібності Siri розширяться вже в наступному місяці. Такими даними неофіційно поділився один з фахівців Apple, що працює над реалізацією підтримки китайської мови. В даний час Siri "знає" лише англійську, німецьку та французьку мови. Apple обіцяла протягом 2012-го реалізувати підтримку корейської, китайської, японської, італійської та іспанської. Про російську мову тоді не йшлося. Крім того, якщо вірити джерелу, Siri також навчиться надавати відомості про магазини, кафе та кінотеатри, що знаходяться поблизу, а також прокладати маршрути за межами США, пише newsru.com

Спочатку багато хто помилково сприйняв Siri, як звичайну функцію голосового управління, яку пропонують своїм користувачам платформи Google Android, Microsoft Windows Phone 7. Але виявилося, що Sir володіє штучним інтелектом, який допомагає розуміти команди користувача і відповідати на його питання - грамотно і дотепно.

Siri, придбана копанією Apple в міжнародного Центру штучного інтелекту Стенфордського університету. Вона будується на технології розпізнавання мови, штучним інтелектом системи Wolfram Alpha і тісної інтеграції з іншими встановленими в телефоні додатками.

Wolfram Alpha була запущена відомим вченим Стівеном Вольфрамом в травні 2009 року. В її основу покладено механізм однієї з найпопулярніших програм комп'ютерної алгебри Mathematica. Система не намагається знайти в Мережі існуючу відповідь на введений запит, а "вираховує" її самостійно, використовуючи дані з численних відкритих джерел. Інформація обробляється за допомогою декількох мільйонів алгоритмів, після чого користувачеві надається відповідь на пошуковий запит.

Не вдаючись до веб-пошуку, система може, наприклад, відповісти на питання "Яка швидкість найшвидшого у світі автомобіля?", "Скількох американців звати Ендрю?" або скласти прогноз економічного розвитку тієї чи іншої країни. Пошуковик також уміє розв'язувати рівняння. За словами творців системи, вона здатна відповідати на питання, пов'язані з наукою, технологіями, кулінарією, бізнесом, музикою та іншими областями людських знань.

Втім, звертатися з пошуковими запитами в Google Siri теж вміє, і результати будуть пов'язані з поточним місцезнаходженням користувача.

Loading...