Німецький некерований супутник впав у Бенгальській затоці

Німецький некерований супутник впав у Бенгальській затоці

Німецьке космічне агентство DLR офіційно повідомило про те, що супутник Rosat, який в 1999 році вийшов з ладу, увійшов у щільні шари земної атмосфери вранці 23 жовтня, його незгорілі уламки впали в Бенгальську затоку.

Джерело: Відомості

Німецьке космічне агентство DLR сьогодні, 27 жовтня, офіційно повідомило про те, що супутник Rosat (Roentgen Satellite), який в 1999 році вийшов з ладу, увійшов у щільні шари земної атмосфери вранці в неділю, 23 жовтня, приблизно о 4:50, і через деякий час його незгорілі уламки впали в Бенгальську затоку — територію між Індією з одного боку і Таїландом і М'янмою з іншого, не завдавши шкоди інфраструктурі і не заподіявши травм людям.

Прес-секретар DLR Андреас Шутц каже, що з раннього ранку неділі німецьке космічне відомство займалося пошуком апарату, але до цих пір так і не отримало будь-яких повідомлень про його падіння на сушу. Виходячи з цього, а також прорахувавши ще раз траєкторію польоту апарату, DLR прийшло до висновку, що єдиним місце падіння Rosat могла стати Бенгальська затока, інформує news.siteua.org

За попередніми оцінками фахівців, у затоку впали близько 30 уламків апарату загальною масою 1,7 тонни.

Супутник Rosat був запущений в 1990 році і працював в сфері рентгенівської астрономії, вивчаючи потужні джерела випромінювання з орбіти висотою 585 км над Землею. Провести контрольований спуск супутника планувалося ще в 1999 році, проте незадовго до початку спуску в супутника вийшла з ладу система управління, а також система управління двигуном. В результаті цього контроль над апаратом був втрачений.

Loading...