Компанія Microsoft збирає данину майже з кожного проданого смартфона

Компанія Microsoft збирає данину майже з кожного проданого смартфона

Microsoft не можна назвати успішною компанією на мобільному ринку. Власна операційна система компанії поки не користується особливою популярністю і не приносить їй суттєвого доходу.

Джерело: Відомості

Microsoft не можна назвати успішною компанією на мобільному ринку. Власна операційна система компанії поки не користується особливою популярністю і не приносить їй значного доходу. Тому Microsoft все більше промишляє патентним обдиранням конкурентів.

З недавніх пір цього розробника все частіше називають найбільшим патентним тролем в історії, що пояснюється активною політикою Microsoft по обкладенню даниною виробників смартфонів і планшетів, що працюють під управлінням Google Android. Жертвою Microsoft вже стали такі гіганти як Samsung і HTC. При цьому відомо, що остання погодилася виплачувати Microsoft по 5 доларів з кожного проданого Android-смартфона.

Подібна політика Microsoft негативно позначається на всіх, починаючи від виробників смартфонів, які змушені піднімати ціни на свої смартфони через ліцензійні збори Microsoft, і закінчуючи простими користувачами, які в кінцевому підсумку і змушені оплачувати нездорові амбіції компанії Microsoft.

З іншого боку, при загальному негативному відношенні до подібних дій, ми не можемо назвати їх неправомірними. В Google Android дійсно порушуються деякі патенти Microsoft, і в подібній ситуації більше винна не Microsoft, яка просто бере своє, а Google, яка спочатку використала чужі розробки, а тепер намагається триматися осторонь від цього протистояння. Адже в іншому випадку виробники смартфонів не погодилися б добровільно перераховувати Microsoft відсотки від продажу свого устаткування. А, значить, вимоги останньої цілком обгрунтовані.

Хоча це просто об'єктивний погляд на події. На ділі ж залишатися неупередженим спостерігачем дуже складно. Особливо тепер, коли Microsoft фактично обклала даниною більше половини ринку Android-пристроїв. Адже днями виплачувати ліцензійні платежі за Android погодився великий ODM-виробник Compal Communications, у якого є контракти з багатьма відомими компаніями.

Сторони поки не розголошують умов нової угоди. І сума ліцензійних платежів, яку погодилася виплачувати Compal Communications, поки залишається таємницею. Хоча, швидше за все, вона, як у випадку з HTC, буде перебувати на рівні 5 доларів. А, між тим, «під ковпаком» у Microsoft виявилося більше половини світового Android-ринку ODM-пристроїв. А це багато, дуже багато, пише www.mobile-arsenal.com.ua

Loading...