Через тисячу років зовнішність людини зазнає кардинальних змін

Через тисячу років зовнішність людини зазнає кардинальних змін

Через тисячу років в результаті еволюції будова тіла людини істотно зміниться і своєю зовнішністю помітно відрізнятиметься від наших сучасників. Такі припущення висунули ряд експертів з анатомії.

Джерело: Відомості

Через тисячу років в результаті еволюції будова тіла людини істотно зміниться і своєю зовнішністю помітно відрізнятиметься від наших сучасників. Такі припущення висунули ряд експертів з анатомії. На основі їх прогнозів було складено зображення далеких нащадків homo sapiens, опубліковані на інтернет-сайті британської газети «Сан».

Як вважають фахівці, середній зріст людини майбутнього складе від 1,83 до 2,13 метра. Тенденція до цього пояснюється послідовним «поліпшенням харчування і розвитком медицини». «Вже зараз середній американець на 2,54 см вище, ніж в 60-ті роки минулого століття», — вказав британський остеопат Гаррі Трейнер, передає Mignews.com.

Зміниться і травний тракт наших нащадків. Більш короткий кишечник буде всмоктувати менше жирів і сахарози, що стане природним захистом від набору ваги, стверджує лондонський дантист Філіп Стеммер. На його думку, зменшитися може кількість зубів (м’яка їжа вимагає менше пережовування) і розмір рота. Вважається також, що в разі продовження зниження чоловічої плодючості статеві залози сильної половини людства скоротяться.

Дотягуватися до тих чи інших предметів людям через тисячоліття стане простіше: як вважають фахівці, у наших нащадків руки і пальці будуть «кардинально подовжуватися». При цьому збільшиться число їх нервових закінчень «внаслідок більш частого використання пристроїв, що вимагають складної координації рук і очей». Останні теж збільшаться, щоб компенсувати зменшення розмірів рота: «основою комунікації стануть вираз обличчя і рухи очей».

У той же час обсяг головного мозку людини скоротиться, прогнозують експерти. Як передбачається, це буде обумовлено тим, що «здебільшого роботою із запам’ятовування і обмірковування займуться комп’ютери». «Наукова фантастика зображує людей майбутнього з великим мозком, але подібний мозок не обов’язково краще», — сказав Кріс Стрінгер з лондонського Музею природної історії. 

Loading...