Українська космічна ракета з рекордною точністю вивела на орбіту американський супутник

У рамках програми "Морський старт" із плавучої платформи "Odyssey", яка знаходиться на екваторі у Тихому океані, відбувся успішний пуск ракети космічного призначення "Зеніт-3SL" з американським космічним апаратом "Intelsat 21".

Джерело: Відомості

У рамках програми "Морський старт" із плавучої платформи "Odyssey", яка знаходиться на екваторі у Тихому океані, відбувся успішний пуск ракети космічного призначення "Зеніт-3SL" з американським космічним апаратом "Intelsat 21". Супутник виведено на геостаціонарну орбіту з рекордною точністю. Пуск проведено міжнародним консорціумом Sea Launch.

Ракета-носій "Зеніт" розроблена Державним підприємством "Конструкторське бюро "Південне" та виготовлена Державним підприємством "Виробниче об’єднання "Південний машинобудівний завод" у кооперації з російськими та українськими підприємствами.

Космічний апарат "Intelsat 21" призначений для забезпечення відеоінформації та обслуговування мобільного зв’язку на території Латинської Америки.

Зазначений пуск став 33-м пуском ракети космічного призначення "Зеніт-3SL" у рамках програми «Морський старт» та другим - у 2012 році. 1 червня з плавучої платформи "Odyssey" також успішно стартувала ракета-носій "Зеніт-3SL", яка вивела на геостаціонарну орбіту американський космічний аппарат "Intelsat 19" масою 5536 кг. 

Loading...