Астрономи ESO отримали скарбницю нових інфрачервоних даних з космосу

Астрономи ESO отримали скарбницю нових інфрачервоних даних з космосу

Телескоп VISTA Європейської Південної обсерваторії (ESO) захопив найширше зображення глибокого Космосу із числа коли-небудь одержаних в інфрачервоному світлі.

Джерело: Відомості

Телескоп VISTA Європейської Південної обсерваторії (ESO) захопив найширше зображення глибокого Космосу із числа коли-небудь одержаних в інфрачервоному світлі. Нова картина нічим не примітної ділянки неба, що показує більше ніж 200 000 галактик, походить із огляду UltraVISTA. Вона є всього лише частиною величезної колекції повністю оброблених зображень з усіх оглядів VISTA, що в даний час надаються ESO астрономам усього світу. Про це розповіли у прес-службі ESO.

Телескоп UltraVISTA — це скарбниця, яка використовується для вивчення далеких галактик у ранньому Всесвіті, а також і для багатьох інших наукових проектів.

Телескоп VISTA ESO повторно направляли на ту саму ділянку неба, щоб він міг повільно накопичувати дуже тьмяне світло від найбільш далеких галактик. В цілому більше шести тисяч окремих експозицій загальною тривалістю 55 годин, зроблених через п'ять різних кольорових фільтрів, були об'єднані, щоб створити цю картину. Даний образ із огляду UltraVISTA є найглибшим зі всіх інфрачервоних зображень неба подібного розміру.

Телескоп VISTA в обсерваторії Паранал ESO в Чилі є найбільшим в світі оглядовим телескопом та найпотужнішим оглядовим інфрачервоним телескопом із існуючих.

Більш детально про дослідження читайте тут. 

Loading...