«Вболівальники», які проводжали збірну Росії на Олімпійські ігри, виявилися оплаченою масовкою

«Вболівальники», які проводжали збірну Росії на Олімпійські ігри, виявилися оплаченою масовкою

Натовп «любителів спорту» набирали через соцмережу «ВКонтакте».

Джерело: Відомості

Кореспондент російського видання «Газета.Ru» зміг проникнути в середовище «вболівальників», які проводжали російську збірну на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

Як виявилося, навіть на таку, здавалося б, щиросердну акцію, росіяни не ходять безкоштовно.

«Ні, зрозуміло, про роти солдат, які стабільно піднімають відвідуваність окремих стадіонів, все було відомо і раніше. Але збірна, тим більше олімпійська, здавалася явищем зовсім іншого порядку. Любов до неї вважалася незаперечною, абсолютною, такою, що не піддається сумніву. Навіть в темній допінговою історії вболівальники в основному підтримали російських атлетів.

Тим дивніше було побачити в одній з «массовочних» груп у «ВКонтакте» оголошення про набір людей на проводи російської команди в Ріо», — зазначає кореспондент і наводить скріншот повідомлення.

Як бачимо, автори оголошення обіцяли не так вже й багато — 500 рублів (190 гривень), майку і можливість подивитися на спортсменів. Кореспондент «Газети.Ru» вирішив перевірити, чи дійсно за масовку уболівальникам платять гроші, і подзвонив за номером, вказаним в оголошенні.

На тому кінці дроту відповіли відразу.

«Так, звичайно, можете поїхати. Охочих повно, цілий день дзвонять, але місця ще є».

Як згодом кореспондент встановив на місці подій, охочих підтримати збірну, яка «постраждала від підступів світової закуліси», виявилося зовсім не так багато, як очікувалося. Крім кореспондента «Газети.Ru» і парочки організаторів, на заклик відгукнулися лише четверо людей, які, крім того, вже мали досвід роботи у «масовочному бізнесі», зокрема в акціях, приурочених до 9 травня.

«В аеропорту до нас приєдналися ще четверо коротко стрижених молодих хлопців, що нагадували героїв з кримінальної драми «Бумер». Разом нас було дев'ять. Отримати будь-які коментарі від «бумеровців», крім похмурого хихикання, не вдалося. З цим завданням не впоралися навіть телевізійники», — розповідає журналіст.

«Кричали ми неорганізовано і мляво, прапори раз у раз зісковзували вниз, а флеш-інтерв'ю проходили у форматі «Заради бога, дайте мені спокій, я не хочу світитися на ТБ».

Камерам, здається, радів тільки один з організаторів акції, який бадьоро рапортував на телевізійні об’єктиви про крах олімпійських ідеалів і підлість західних політиків», — продовжує журналіст.

Під кінець дев'ятої години акції учасникам масовки стали роздавати 500-рубльові купюри. І тільки кореспондент «Газети.Ru» не став брати свій «гонорар». Можливо, в цей день він був єдиним, хто проводжав російських олімпійців безкоштовно.

Loading...