На Олімпійських іграх-2020 у Токіо хочуть влаштувати метеоритний дощ

На Олімпійських іграх-2020 у Токіо хочуть влаштувати метеоритний дощ

В Японії готується план щодо організації церемонії відкриття в Токіо літніх Олімпійських ігор-2020.

Джерело: Відомості

Японська компанія STAR-ALE пропонує організувати штучний метеоритний дощ на відкриття або закриття ігор. Така послуга була запропонована Міжнародному олімпійському комітету представниками компанії. Поки ця пропозиція буде розглядатися, STAR-ALE збирає кошти на перший повноцінний тест, повідомляє Informing.

Відомо, що падіння метеорів — одне з найбільш захопливих явищ. Метеорний потік складається з метеорів, які, не досягаючи землі, згорають в атмосфері. Компанія STAR-ALE винайшла технологію, що дозволяє створювати метеорні потоки найрізноманітніших кольорів і в будь-який час.

З метою створення ефекту зорепаду компанія пропонує запускати на орбіту Землі супутник з вантажем від 5000 до 1000 горючих гранул, виконаних з різних металів і елементів. Вони будуть випускатися на висоті близько 400-500 кілометрів. Компанія має намір запустити свій перший супутник у другій половині 2017 року та комерціалізувати проект в 2018 році.

Зараз STAR-ALE випробовує гранули у вакуумній камері, що робить їх уразливими для надзвукових гарячих газів. Як стверджують в компанії, якщо все піде за планом, то піротехнічне видовище можна буде спостерігати в усьому Токіо і аудиторія цього шоу складе 30 000 000 осіб.

Варто відзначити, що в процесі подібного викиду немає нічого нового. Основне завдання, яке стоїть перед STAR-ALE, — створити «снаряди» діаметром близько 3 сантиметрів, які будуть довго і яскраво згоряти в атмосфері. Причому вони будуть зникати в повітрі безслідно і не становитимуть жодної небезпеки.

Засновниця компанії STAR-ALE Ліна Окаджіма, доктор ступеня з астрономії, повідомила, що метеоритний дощ може бути певного кольору. При цьому вона не розкриває, з якого саме матеріалу будуть виконані так звані «снаряди».

Зауважимо, що один такий запуск обійдеться організаторам видовища в 4-8 мільйонів доларів, проте в масштабах токійській Олімпіади — це цілком прийнятна сума.

Окаджіма впевнена, що штучні метеорити можна буде використовувати і в наукових цілях. Зокрема, за допомогою застосування такого дощу вчені зможуть вивчити процеси згоряння сторонніх тіл в атмосфері. 

Loading...