Термін зберігання хліба продовжено до 60 днів

Американська компанія Microzap, що розміщується на території Техаського університету в Лаббок, розробила метод випічки хліба в мікрохвильовій установці. Готовий продукт не пліснявіє протягом 60 днів.

Джерело: Відомості

Американська компанія Microzap, що розміщується на території Техаського університету в Лаббок, розробила метод випічки хліба в мікрохвильовій установці, пише liga.net. Готовий продукт не пліснявіє протягом 60 днів. Хліб проходить через мікрохвильову піч, випромінювання якої вбиває спори цвілі, які містяться в тісті.

Автори інновації стверджують, що метод дозволить істотно скоротити в розвинених країнах світу збитки від псування продуктів, адже, наприклад, в одній лише Великобританії викидається третина всього виробленого хліба.

Зазвичай хліб викидають через ураження його цвіллю. Буханці часто упаковуються в пластикову плівку, що призводить до конденсації вологи на її внутрішній поверхні. Це створює умови для зростання грибка. У звичайних умовах хліб пліснявіє через 10 днів. Мікрохвильова установка вбиває спори цвілі в продукті за 10 секунд.

Виробники хліба вже зацікавилися пристроєм, проте побоюються, що його застосування може призведе до зростання витрат в галузі з і без того невеликою рентабельністю. Допускають і те, що споживачі можуть негативно поставитися до подібного хлібу.
У Microzap впевнені, що споживачі рано чи пізно оцінять достоїнства нового хліба. За словами керівника компанії Дона Сталла, пекарі додають в тісто велику кількість консервантів, які перешкоджають росту цвілі, і інші шкідливі речовини, щоб замаскувати смак консервантів. Нова технологія дозволить уникнути такої необхідності.

Метод обіцяє зробити революцію у виробництві багатьох харчових продуктів. Сталл відзначає, що метод зможе використовуватися для знезараження свіжого м'яса, фруктів, овочів. Обробка, наприклад, індичатини та іншої їжі мікрохвильовим випромінюванням здатна запобігти харчовим отруєнням.

Loading...