Найкраще очистять організм дистильована вода та голод

Найкраще очистять організм дистильована вода та голод

Закінчилися свята, проте наш організм ще довго пам’ятатиме жирні ковбаски та м’ясце, спожиті впродовж них.

Автор: Ольга УРИНА / Джерело: Відомості

Закінчилися свята, проте наш організм ще довго пам’ятатиме жирні ковбаски та м’ясце, спожиті впродовж них. Святкові страви змушують печінку та шлунок працювати на межі, але навантаження ми відчуваємо цілим тілом. Починаєш розуміти, що всі «хімічні» продукти, з’їдені раніше, були зайвими. Про себе дають знати всі застарілі болячки. Тому кожен починає шукати способи привести себе у порядок. Про свій метод очистки організму «Відомостям» розповів завідувач клінічною лабораторією Волинської обласної станції переливання крові Валерій Волянюк.

— Для очищення організму кращого адсорбенту, ніж дистильована вода, годі шукати. Щоправда, поєднувати її потрібно з повною відмовою від продуктів харчування. Я от п’ю воду та голодую вже 20 років. Зараз є спеціальні дистилятори, вони очищають воду від солей й інших мікроелементів. Ця вода стає ідентичною парі, дощовій чи талій воді, тому не розумію офіційну медицину, яка стверджує про її шкідливість, — розповідає лікар. — Рекомендовано робити щоквартальні десятиденні голодування. Звісно, це не завжди виходить, але декілька разів на рік я таки голодую.

— Як же правильно починати голодування? Невже одразу можна протриматися без їжі аж 10 днів?

— Починати потрібно з одноденних голодувань. Повечерявши напередодні, цілу добу проводиш без їжі, аж до наступного сніданку. На таке коротеньке голодування організм реагує спокійно. Через 7-10 днів процедуру треба повторити, і вже два-три таких одноденних голодування впродовж місяця привчать організм до відмови від їжі. Потім потрібно збільшити термін до трьох днів і так повторити три-чотири рази. Далі ще двічі спробувати не їсти по п’ять днів, а через трохи — цілий тиждень. І лише через два місяці можна розпочинати десятиденне голодування.

Оскільки я голодую вже два десятки років, у мене все це відбувається набагато простіше. Я звечора попереджаю родину, що починаю голодування, — і все, переходжу лише на воду. Якщо раптом захотілось їсти, випиваю склянку води, змиваючи шлунковий сік, який і викликає відчуття голоду. Так щодня випиваю до двох літрів води.

Вже першого дня без їжі втрачаєш до двох кілограмів маси. Майже стільки ж — наступного. Далі — по кілограму щодоби. А вже з шостого-сьомого дня голодування худнеш не більше як на 600 грамів за добу.

Найважче протриматися без їжі перші три дні. А вже з четвертого потрапляєш у такий стан, ніби ніколи не їв і їсти не будеш. Здається, що виростають крила, хода стає легкою, прокидаєшся разом із сонцем бадьорим і сповненим сил.

Є люди, які голодують і по 40-60 днів, але це в лікарняному режимі. Я ж, очищаючи організм, працюю, намагаюся багато ходити. Звісно, на вечір може з’являтися легка стомлюваність, м’язова слабість.

— За рахунок чого організму вдається виживати без підживлення?

— Насправді наш організм має величезні запаси. Щоб прожити добу, людина має спожити 60-80 грамів білка, і в організмі його теж достатньо. Коли починаєш голодувати, спершу спалюються застарілі, неякісні білки, які не можуть протистояти імунній системі. Так само йде споживання застарілих еритроцитів, яким уже по 90-100 днів. Таким чином, організм має за рахунок чого існувати і водночас очищається.

— Напевно, процедура виходу з голодування вимагає такої ж послідовності, як і його початок?

— Першого дня дозволено вживати лише розведений водою сік із м’якоттю, найкраще підійде яблучний чи сливовий. Наступного можна пити вже чистий сік. Із третьої доби дозволяється з’їсти сухарик житнього хліба, з четвертої — вже половинку вареного яйця. Потім додаєш якоїсь квасольки. І так потроху призвичаюєш організм до звичної їжі.

Цей процес вимагає контролю: тільки перебираєш із калоріями, виникає посилене серцебиття, відчуття жару, головний біль.

— Які ж результати голодування?

— Якщо взяти біохімічні показники крові, то після голодування вони стають майже ідеальними. Різко знижуються холестерин, тригліцерид, жирні кислоти, ферменти печінки. Відчуваєш легкість, адже разом зі шкідливими речовинами втрачаєш і зайві кілограми. Через два-три роки періодичних голодувань збільшується об’єм рухів у суглобах хребта і кінцівок, не відчувається хрускіт у них. Також рідшають і стають менш інтенсивними напади стенокардії, нормалізується артеріальний тиск, відходять на задній план проблеми з кишківником, печінкою, нирками.

Loading...