У Луцьку відкрився єдиний в Україні Музей технічного прогресу

У Луцьку відкрився єдиний в Україні Музей технічного прогресу

Музей створено з просвітницькою метою, щоб популяризувати досягнення людства загалом. Завданням музею є збереження майбутнім поколінням раритетних експонатів, що характеризують цілі епохи науково-технічного прогресу.

Джерело: Відомості

Музей створено з просвітницькою метою, щоб популяризувати досягнення людства загалом. Завданням музею є збереження майбутнім поколінням раритетних експонатів, що характеризують цілі епохи науково-технічного прогресу. Це єдиний музей в Україні, де зібрано яскраві зразки технічного прогресу - починаючи з найпростіших пристосувань первісних часів і до сьогодення.

«У музеї основну увагу закцентовано на періоді інтенсивного розвитку технічного прогресу кінця ХХ ст. Проте загалом в ньому представлено всю історію винаходів людства, а найважливіші експонати відображено в натуральну величину на історичному хронографі. Цікавими будуть як доісторичний спис, так і дореволюційний патефон, праобраз сучасного принтера минулого століття, вітчизняний радіоприймач та сучасний іPad», - розповів директор Музею технічного прогресу В’ячеслав Сусалєв. Також він додав, що колекція постійно збільшуватиметься, оскільки кожен відвідувач зможе долучитися до його наповнення, надавши музею експонат від себе.

Ініціатором та організатором створення Музею технічного прогресу виступив спортивно-оздоровчий комплекс «Адреналін Сіті» та Комп’ютерна Академія «ШАГ». У рамках відкриття присутні мали змогу поспостерігати й за телемостом із представниками української команди з донецької філії Комп’ютерної Академії «ШАГ». Вони змоделювали рукавиці, що озвучують мову жестів і стали першою українською командою, яка виграла один з найпрестижніших ІТ-Чемпіонатів – міжнародний конкурс Microsoft Imagine Cup у найголовнішій категорії - Software Design. Крім того, їхній науковий доробок ввійшов в десятку кращих винаходів світу 2012 року (за версією журналу Тіmе). 

На момент відкриття в експозиції музею нараховується понад 1500 експонатів, які демонструють найвагоміші віхи історії винаходів людства. Усю колекцію розділено на кілька модулів, де представлені реальні експонати технічного прогресу. Зокрема, експозиції фото- та кінотехніки, телебачення, зв'язку, друку, а також звукові транслятори, оптика, ЕОМ та інша техніка.

Loading...