На Волині створено «дорожній фонд»

На Волині створено «дорожній фонд»

Ремонти та будівництва доріг на умовах співфінансування розпочалася ще у 2015 році.

Джерело: Відомості

В обласному та місцевих бюджетах за принципом 50/50 тоді віднайшли по 10 млн грн на відновлення дорожнього покриття на території області. У 2016 році роботу у цьому напрямку продовжили.

Про основні напрацювання на першому етапі співфінансування будівництва доріг обласного та місцевого значення розповів директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка в ході  щопонеділкової оперативної наради.

– Перший принцип це – ініціатива знизу, – наголосив Іван Мирка. – Тобто пропозиції приймаємо від голів сільських, селищних рад, районів та міст. Ще одним обов’язковим принципом є  фінансова участь із розрахунку 50/50 місцевого та обласного бюджетів відповідно.

– Не чекаючи відповідних нормативно-правовових актів від центрального керівництва держави, на Волині вже зроблено перші кроки та розпочато відновлення дорожньої інфраструктури за кошти обласного та місцевих бюджетів, – наголосив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Загальний фінансовий ресурс обласного дорожнього фонду у 2016 році становитиме близько 100 мільйонів гривень. Це кошти як обласного, так і місцевого бюджетів.

Детальніше говорячи про співфінансування, директор департаменту інфраструктури та туризму розповів про принципи, за якими працюватимуть цьогоріч:

– На сьогоднішній день маємо такі результати: на першому етапі сформовано перелік доріг, на відновлення яких в обласному бюджеті передбаченні кошти в сумі 18,5 мільйонів гривень. Така ж сума закладена і в місцевих бюджетах. Відтак, загальний фінансовий ресурс становитиме 37 мільйонів гривень. Перелік доріг розміщений на офіційному веб-сайті облдержадміністрації. Що ж до другого етапу, то за попередніми даними, роботи розпочнемо з 1 липня 2016 року.

Разом із тим, голова облдержадміністрації, обговорюючи питання будівництва та ремонту доріг, наголосив на прозорості проведення усіх процедур. Мовляв, до цього процесу слід долучати й представників громадського сектору.

– Для перевірки якості виконаних робіт на дорозі Луцьк-Львів створюємо робочу групу, до складу якої увійдуть представники як влади, так і громадськості. Відповідні пропозиції уже приймають у департаменту інфраструктури, – наголосив Володимир Гунчик. – Тому звертаюся до голів райдержадміністрації, сільських та селищних рад, створити такі ж робочі групи на місцях. Ремонтуємо ваші місцеві дороги, тому саме ви, в першу чергу, повинні бути зацікавленні в якісному їх відновленні. На кожному кілометрові відремонтованої дороги ми умовно повинні поставити відмітку «громадою прийнято».

Loading...