Прянощі покращать імунітет і тонус судин

Прянощі покращать імунітет і тонус судин

Спеції та прянощі - це те, що додає страві особливого аромату і покращує її смак. Але, крім усього, прянощі відомі і своїми цілющими властивостями. Отож, вони знайшли застосування не тільки «на кухні», а й у медицині.

Джерело: Відомості

Спеції та прянощі - це те, що додає страві особливого аромату і покращує її смак. Але, крім усього, прянощі відомі і своїми цілющими властивостями. Отож, вони  знайшли застосування не тільки «на кухні», а й у медицині.

ПЕРЕЦЬ (чорний). Завдяки високому вмісту алкалоїду капсаїцину, він бадьорить, і навіть злегка знеболює. Тонізує судини, збуджує апетит, оскільки збільшує вироблення шлункового соку).

Але в той же час перець подразнює слизову оболонку. Тому протипоказаний людям, що страждають гастритами, виразкою шлунка та захворюваннями стравоходу.

ПАПРИКА ​​«чистить» судини. Знижує згортання крові, перешкоджаючи утворенню тромбів.  Додавати паприку в різні м'ясні та овочеві страви корисно гіпертонікам і страждаючим атеросклерозом.

БАЗИЛІК.  Древні греки називали «зіллям довгожителів». Він має протимікробну дію. Стимулює ріст лейкоцитів - наших клітин-захисників, підвищує імунітет. Базилік стимулює травлення. Також має гіпоалергенні властивості. У суміші з розмарином цілком замінить аллергику запашний перець. А ще діє як м'який сечогінний і жарознижуючий засіб.

Але базилік трохи підвищує тиск, так що гіпертонікам зловживати ним не варто.

ІМБИР. Дієвий антисептик при ангіні, ГРВІ. У період епідемії грипу добре щодня з'їдати пару шматочків маринованого імбиру (такого, як подається до суші). Стимулює роботу шлунка, допомагає при нудоті і морській хворобі. Має сечогінний ефект, знімає набряки.

А ще імбир активізує обмінні процеси, живить шкіру. Випробуваний засіб для підвищення чоловічої сили. Допомагає зняттю запалення передміхурової залози.

Протипоказаний при запаленнях печінки, жовчного міхура і в період загострення виразки.

КОРИЦЯ. Розширює бронхи, стимулює дихальні функції. Отож, при грудному кашлі чашка гарячого капучіно з корицею - саме те.

Loading...