На сніданок треба споживати третину денної норми білків

На сніданок треба споживати третину денної норми білків

Звичайний для більшості зайнятих городян сніданок - чашка чаю або кави і булка з маслом - прямий і досить швидкий шлях до збоїв у роботі нервової системи й мозку, ожиріння, загальної перевтоми.

Джерело: Відомості

Звичайний для більшості зайнятих городян сніданок - чашка чаю або кави і булка з маслом - прямий і досить швидкий шлях до збоїв у роботі нервової системи й мозку, ожиріння, загальної втоми.

Людина, яка не одержала вранці необхідної кількості білків, складних вуглеводів і жирів, втрачає здатність зосередитися на роботі. Мозок не може працювати без поживи, людина ж не може  сконцентруватися на поставлених завданнях і думає про те, чим би перекусити.

Не снідаючи, людина має всі шанси набрати зайву вагу, оскільки правильний ранковий прийом їжі дозволяє організму прискорювати на 3-4% обмін речовин і запобігає переїданню протягом дня.

Головна ж цінність сніданку полягає в тому, що він дозволяє поліпшити роботу мозку. Поївши зранку, ми збільшуємо свою працездатність на 30%. Залишаючи ж організм без ранкового заряду енергії, люди відчувають наростаючу втому й розумову розслабленість.

Відповідно до досліджень дієтологів, людському організму на сніданок потрібна третина денної норми білка, дві третини денної норми вуглеводів і зовсім небагато жирів - менше п'ятої частини.

Джерелами білків є м'ясо, горіхи, яйця, молоко, гриби й насіння. А щоб вживання вуглеводів приносило максимальну користь, вони повинні бути складними, оскільки повільно розщеплюються. Складні вуглеводи можна одержати з цільнозернових продуктів, хліба грубого помолу, картоплі, бобових, фруктів й овочів, а також молочних продуктів. Якщо ж говорити про жири, то насичені жири засвоюються краще й швидше. Їх запас можна поповнити, вживаючи в їжу соняшникову олію, мигдаль, арахіс, м'ясо птиці й авокадо.

Loading...