Український фільм «Щастя моє» боротиметься за приз Стокгольмського кінофестивалю

Український фільм «Щастя моє» боротиметься за приз Стокгольмського кінофестивалю
Кадр з фільму

Ігровий дебют українського документаліста Сергія Лозниці «Щастя моє» боротиметься за головний приз XXI міжнародного Стокгольмського кінофестивалю, який є одним з 20 провідних кінооглядів у світі.

Джерело: Відомості

Ігровий дебют українського документаліста Сергія Лозниці Щастя моє боротиметься за головний приз XXI міжнародного Стокгольмського кінофестивалю, який є одним з 20 провідних кінооглядів у світі.

Відкриття фестивалю відбудеться у шведській столиці сьогодні, 17 листопада. Профіль цього форуму — молоде новаторське кіно, що піднімає проблеми сучасного суспільства, передає ИТАР-ТАСС.

Український фільм «Щастя моє» став одним з 18 відібраних фільмів з усього світу, які потрапили в основний конкурс фестивалю. У рамках фестивалю будуть показані 180 фільмів з 50 країн. Головні призи конкурсу — Бронзовий кінь за кращий художній фільм і Алюмінієвий кінь — за документальний. Крім того, на фестивалі є розділи «Американське незалежне», «Образи Азії», «Латинські погляди» і багато інших, що широко представляють світові новинки в галузі кінематографу. У цьому році фестиваль буде присвячений творчості американського актора і режисера Денніса Хоппера, який нещодавно помер.

Нагадаємо, що новий фільм Сергія Лозниці «Щастя моє» потрапив у конкурсні програми багатьох міжнародних фестивалів. Світова прем’єра стрічки відбулася в рамках основної програми 63-го Каннського кінофестивалю, що стало дебютом України в основному конкурсі цього престижного кінофестивалю. Після цього стрічка відзначилася на інших оглядах — у Карлових Варах, Торонто, Нью-Йорку.

Фільму присуджений приз за кращу режисуру та приз Гільдії кінознавців і кінокритиків на відкритому російському фестивалі «Кінотавр», Гран-прі Міжнародного фестивалю молодого європейського кіно VOICES, приз Срібний абрикос МКФ в Єревані, приз за найкращий сценарій на фестивалі «Кіношок» в Анапі і гран-прі МКФ «Молодість».

Права на прокат фільму вже придбали дистриб'ютори з 20 країн, в тому числі Франції, США, Португалії, Бразилії, Греції та Ізраїлю. На українських екранах фільм обіцяють показати в кінці осені 2010 року, повідомляє NEWSru.com

Loading...