Марк Цукерберг показав перші кроки своєї дочки за допомогою панорамного відео

Марк Цукерберг показав перші кроки своєї дочки за допомогою  панорамного відео

Засновник і беззмінний керівник Facebook Марк Цукерберг поділився важливим епізодом свого життя.

Джерело: Відомості

Його однорічна дочка Макс зробила перші кроки, повідомляє видання Hello!.

Цей момент Марк зобразив на особливу камеру, яка знімає панорамне відео у форматі 360 градусів з ефектом присутності. Глядач може керувати кутом огляду і дивитися на ситуацію так, як якщо б він сам був її учасником.

«Коли я, будучи малюком, зробив свої перші кроки, моя мама записала дату цієї події в мій дитячий альбом. Коли діти моєї сестри зробили свої перші кроки, вона зняла їх на фото і відео. Коли Макс почала ходити, я хотів відобразити це дійство з оглядом в 360 градусів, щоб мої друзі і родичі могли відчути, що вони перебували тут і розділили з нами цей момент. І ось що вийшло!» — написав Марк, опублікувавши створене ним відео на своїй сторінці в Facebook.

Про нову технологію Марк вперше розповів в лютому цього року на Всесвітньому мобільному конгресі в Барселоні.

«Вже скоро ми будемо жити в світі, де у кожного буде можливість жити віртуальним життям і ділитися своїми враженнями з іншими людьми, причому вони зможуть виявитися прямо в центрі подій. Уявіть, що ви отримали можливість посидіти біля вогню з друзями, як тільки ви цього захотіли, або подивитися разом кіно в своєму власному кінотеатрі. Уявіть собі миттєві зустрічі в будь-якій точці світу, який тільки побажаєте. Всі ці речі стануть можливими», —  заявив Цукерберг, пообіцявши, що він і його кращі інженери зроблять все можливе, щоб втілити свої ідеї в життя якнайшвидше. І перші панорамні відео підтверджують, що вони налаштовані серйозно.

Максіма Чан, яку батьки називають скороченим ім'ям Макс, з'явилася на світ 2 грудня 2015 року. Її народження стало довгоочікуваною подією для Марка Цукерберга і Прісцилли Чан, оскільки вони давно хотіли мати дітей, але зазнавали труднощів із зачаттям. Про них своїм передплатникам в Facebook повідомив сам Марк, закликавши громадськість обговорювати подібні проблеми.

Loading...