Ді Капріо готовий повернути "брудні" гроші

 Ді Капріо готовий повернути "брудні" гроші

Леонардо Ді Капріо готовий повернути всі подарунки і пожертвування, якщо підтвердиться, що їх направили особи, замішані в корупції.

Джерело: Відомості

Відомий американський актор Леонардо Ді Капріо готовий повернути всі подарунки і пожертвування отримані від малайзійському державного інвестиційного фонду, якщо підтвердиться, що їх направили особи, замішані в гучній справі про корупцію і відмиванні грошей. Про це газеті Wall Street Journal повідомив представник актора. Він також заявив, що Ді Капріо повністю співпрацює з Мін'юстом США.

Раніше газета Wall Street Journal повідомляла, фільм режисера Мартіна Скорсезе "Вовк з Уолл-стріт" з Ді Капріо в головній ролі був знятий головним чином на гроші, отримані з фонду, створеного прем'єр-міністром Малайзії Наджибом Разаком. За даними видання, Скорсезе зіткнувся з фінансовими труднощами через небажання інвесторів вкладати гроші в цей фільм. Допомога надійшла від нікому не відомої голлівудської кіностудії Red Granite Pictures, яка профінансувала зйомки. Заснували кіностудію підприємець з американського штату Кентуккі Крістофер Макфарленд і пасинок прем'єра Малайзії Різа Азіз.

Мін'юст США стверджує, що наближені прем'єра викрали з фонду не менше трьох з половиною мільярдів доларів для того, щоб купити активи на території США. В рамках цієї справи відомство має намір конфіскувати активи в більш ніж мільярд доларів, включаючи права на фільм "Вовк з Уолл-стріт", а також нерухомість класу люкс в Нью-Йорку і Каліфорнії, літак, картини Ван Гога і Клода Моне.

Діяльність малайзійського фонду розслідується також в Швейцарії, інформує Євроньюс.

Loading...