Скульптори створили пам’ятник Жанні Фріске

Скульптори створили пам’ятник Жанні Фріске

Сім’я російської артистки шість місяців шукала майстрів, які зможуть передати її образ.

Джерело: Відомості

Скульпторам ще належить допрацювати деякі деталі, але загалом близькі покійної співачки схвалили роботу, повідомляє Starhit.

На минулому тижні мама співачки Ольга Володимирівна і сестра Наталя приїхали, щоб подивитися на результати роботи. У березні рідні найняли першого майстра. Але ні він, ні ще двоє скульпторів не змогли максимально точно передати портретну схожість.

«Для нас головне, щоб скульптура вийшла схожою, передавала, якою Жанна була в житті, — поділилася Наташа з журналістами. — Місяць тому чоловік, який робив постамент на могилі, порекомендував нам звернутися до Лєвона Манукяна й Івана Волкова. Я поспілкувалася з ними по телефону. Вони запропонували виготовити «начерки» з глини вручну, а не просто намалювати на комп'ютері 3D-макет, як це робили інші».

Робота над пам'ятником почалася 5 вересня. «Обличчя — найважче, — зізнався Левон. — Ліпили з фото, які надсилала Наташа. Ми підготували чотири варіанти. Один прикріпили до тіла, інші розмістили на підставках. Скульптура з глини виконана в натуральний зріст Жанни — 165 см плюс 5 см — висота каблуків».

«Ні, не вона», — перше, що сказала Ольга Володимирівна.

«Очі занадто опуклі», — зробила зауваження Наташа.

Висловивши зауваження щодо фігури, мама і сестра Фріске почали вивчати обличчя. У всіх чотирьох зразках знайшли щось спільне з Жанною, в результаті вибрали один варіант і попросили його доопрацювати. Він буде готовий через два-три тижні. Під скульптуру на могилі вже є постамент з білого граніту.

«Також ми встановимо арку і чорну плиту: поки не знаємо, що на ній буде написано, — продовжує Наталя Фріске. — У червні минулого року на похоронах Жанни до тата підійшов незнайомий чоловік і віддав лист з пафосними віршами про сестру. Він дав почитати Кіркорову. Той на емоціях сказав: «Це треба на пам’ятнику написати». У батька засіла ця думка. А ми не хочемо. З автором віршів ми не знайомі особисто. До того ж у Жанни є свої пісні, слова з яких можна використовувати. В ідеалі було б зробити, як на могилі у Людмили Гурченко: просто вибити її автограф».

Встановити пам’ятник рідні планують в тихій обстановці. «Шанувальники і так цілими днями перебувають на кладовищі, — поділилася із журналістами Ольга Фріске. — Жанна була б проти зайвого пафосу, під кінець їй це вже набридло. Просто зберемо найближчих. Зараз, коли все вляглося, ми нормально себе відчуваємо. Нарешті нас перестали «щипати».

Loading...