Ріанна та Metallica підтримали сирійських біженців

Ріанна та Metallica підтримали сирійських біженців
Metallica на Global Citizen Festival / Фото: REUTERS

У минулу суботу в Нью-йорку співачка Ріанна та музиканти групи Mettalica виступили на концерті Global Citizen Festival.

Джерело: Відомості

Креативним директором фестивалю є Кріс Мартін, соліст групи Coldplay. Цього року головною темою концерту стала ситуація навколо сирійських біженців, повідомляє агентство RFI.

Співачка Ріанна нагадала глядачам, що сама приїхала в США з Барбадосу. В ході концерту, який транслювався в Центральному парку Нью-Йорка, на сцену, крім зірок шоу-бізнесу, зі зверненнями виходили біженці з Сирії та Судану. Крім того, на сцену вийшов 6-річний хлопчик Алекс, який кілька днів тому звернувся з листом до Президента США Бараку Обамі після того, як побачив у пресі фотографії 5-річного сирійського хлопчика Омрана Дакніша, що сидить в помаранчевому кріслі машини швидкої. Фото Омрана Дакніша, покритого сірою палью та кров’ю було зроблене відразу після вибуху в Сирії. 6-річний хлопчик запропонував Омрану Дакнішу свій будинок.

Ось, що написав 6-річний Алекс Президенту Обамі:

«Дорогий Президенте Обама, пам'ятайте того хлопчика, якого забрала швидка в Сирії? — написав Алекс в листі, опублікованому на сайті Білого дому. — Будь Ласка, Заберіть його звідти і привезіть до нас додому... Ми будемо чекати його з прапорцями, квітами і кульками. Ми йому дамо сім'ю, і він стане нашим братиком».

Обама процитував слова Алекса на саміті ООН, присвяченому кризі біженців.

«Алекс, якому лише шість років, і який живе тут, в Нью-Йорку, написав мені листа. Він написав, що хотів би, щоб Омран приїхав сюди, і жив з його родиною. Алекс також написав, що оскільки Омран не зможе привезти свої іграшки, він поділиться з ним своїм велосипедом, і навчить на ньому кататися. Так само він обіцяв, що навчить його складанню та відніманню, а що його сестра буде збирати для нього метеликів і світлячків. «Ми все будемо грати разом, і він буде нашим братом». Це слова шестирічної дитини. Я думаю ми можемо багато чого в нього навчитися».

Крім того, на Нью-Йоркському концерті слова особливої подяки прозвучали на адресу канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка не дивлячись на політичні труднощі у себе в країні, зробила все для того, щоб в Німеччині тимчасовий притулок змогли знайти більше мільйона чоловік.

Loading...