Netflix купив український серіал «Слуга народу» виробництва студії «Квартал 95»

Netflix купив український серіал «Слуга народу» виробництва студії «Квартал 95»

Найбільша світова інтернет ТВ платформа Netflix покаже популярний український серіал «Слуга народу».

Джерело: Відомості

Права на показ серіалу «Кварталу 95» відкриваються по всьому світу. Телевізійний багатосерійний фільм українського виробництва в оригінальному вигляді з'явиться на популярній у всьому світі інтернет-телевізійній платформі.

Переговори з американською компанією вела шведська дистрибюторна компанія Eccho Rights, з якою студія «Квартал 95» займається спільним просуванням серіалу «Слуга народу» і його формату по світу.

Найближчим часом «Слуга народу» з'явиться в бібліотеці інтернет-телеканалу в субтитрованому вигляді, але вже зараз компанія Netflix самостійно займається озвучуванням серіалу. З метою досягнення найкращого результату в адаптації гумору і змісту в цілому, компанія вдається до послуг власних перекладачів для показу продуктів на своєму ресурсі. Тепер глядачі у всьому світі зможуть побачити фільм «Кварталу 95» на популярній інтернет-платформі англійською мовою.

Серіал виробництва студії «Квартал 95», прем'єра якого відбулася восени 2015 року на каналі «1 + 1», став лідером телеперегляду осіннього сезону, а також - найбільш обговорюваною прем'єрою на українському телебаченні. Політична комедія про звичайного шкільного вчителя, який стає Президентом України. Він намагається жити звичайним життям без привілеїв «президента» і починає боротьбу з корупцією і з армією брехливих чиновників.

Володимир Зеленський, художній керівник студії «Квартал 95»: «Ми дуже пишаємося тим, що є творцями українського серіалу, який з'явиться на Netflix. Це прорив для всієї української телевізійної індустрії. Ця угода демонструє всьому світу, що Україна може виробляти якісний контент для міжнародної дистрибуції, а також відкриває нові можливості для українських виробників. Історія про звичайний вчителя, який стає Президентом країни і починає боротися з корупцією на всіх рівнях, була резонансною для мільйонів людей в нашій країні, тому що ця тема близька, зрозуміла і дуже актуальна в Україні. Але абсолютно очевидно, що надія і потреба в порядних політиках, які стоять на чолі держави, є у людей в різних країнах світу. Саме тому ми вважаємо, що мільйони глядачів Netflix із задоволенням подивляться наш серіал».

У серпні студія «Квартал 95» розпочала продовження зйомок повнометражного фільму і другого сезону «Слуги народу».

Нагадаємо, раніше студія «Квартал 95» і американська компанія-мейджер FOX Studios досягли домовленостей про продаж опціону на формат українського серіалу «Слуга народу» в США.

Також «Слуга народу» був проданий в Казахстан, Молдову та Естонію.

24-серійний фільм «Слуга народу» став лауреатом міжнародної кінопремії WorldFest Remi Award (2016)

Політична комедія виробництва студії «Квартал 95» також стала номінантом на Seoul International Drama Awards. Український серіал потрапив до четвірки фіналістів в категорії комедійних фільмів.

Loading...