Археологи знайшли найстародавніше поховання майя

Археологи знайшли найстародавніше поховання майя

В районі південного узбережжя Гватемали археологи знайшли поховання верховного правителя майя, зроблене в 770-510 роках до нашої ери.

Джерело: Відомості

В районі південного узбережжя Гватемали археологи знайшли поховання верховного правителя майя, зроблене в 770-510 роках до нашої ери, передає ТСН.

Знайдену могилу вчені вважають найстародавнішою з усіх, що були коли-небудь виявлені на території Месоамерики — історико-культурного регіону, який простягається від центру Мексики до Гондурасу і Нікарагуа.

Археологи назвали правителя мовою майя — K’utz Chman, але його справжнє ім’я невідоме. У гробниці не знайдено збережених людських останків, однак там лежали прикраси з напівдорогоцінного каменю жадеїта, розташування яких говорить про те, що вони були пришиті на одяг похованого, а також на браслети і стегнову пов’язку. У склепі також знайдено шість фігурок жінок, виточені з каменю.

Поховання відноситься до середнього докласичного періоду ери майя в Месоамериці. За словами дослідників, ця гробниця — одна з найвидатніших археологічних знахідок, зроблених на території Гватемали за останній час. 

Loading...