Учені: Ікла з’явилися завдяки інстинкту розмноження

Учені: Ікла з’явилися завдяки інстинкту розмноження

Щелепа відіграє важливу роль в сексуальній привабливості.

Джерело: Відомості

Щелепа, впевнені палеонтологи Університету Вітватерсранда і французькі фахівці European Synchrotron Radiation Facility, відіграє важливу роль в сексуальній привабливості, повідомляє Informing.

За словами фахівців, 300 млн років тому на Землі жив вид Choerosaurus dejageri. З нього і почала формуватися людська щелепа в тому вигляді, в якому вона існує зараз, відзначає провідний автор дослідження Жюльєн Бенуа.

Як пояснюють учені, у цього виду щелепа почала ділитися на три різних типи зубів. Надалі й сформувалися різці, ікла і корінні зуби.

Фахівці відзначають, що щелепи Choerosaurus dejageri унікальні тим, що вони мають два симетричних ікла на верхній і нижній щелепі. При вивченні щелеп цієї тварини, вчені прийшли до висновку, що зуби використовувалися для внутрішньовидової сексуальної конкуренції в групі, оскільки для використання в бою ці щелепи були дуже слабкі.

Вивчивши верхню і нижню щелепи Choerosaurus dejageri, дослідники прийшли до висновку, що зуби змінилися «для сексуального розвитку». За словами фахівців, деякі існуючі зараз види тварин застосовують зуби, щоб привернути увагу партнера. 

Так, моржі і деякі олені користуються іклами тільки в сутичках під час шлюбного сезону, доводячи свою перевагу над противником. При полюванні моржам ці ікла не потрібні, і вже точно не потрібні вони травоїдним оленям.

Також демонстрація іклів може бути спрямована на те, щоб залякати ворога. 

Loading...