NASA обрало підрядників для створення житла для далекого космосу

NASA обрало підрядників для створення житла для далекого космосу
Коцепт житла для даекого космосу / Фото: NASA

NASA обрало шість американських компаній для розробки прототипів житлових модулів для далекого космосу.

Джерело: Відомості

Ці розробки необхідні для місії з висадки астронавтів на Марсі, яка запланована на 2030-і роки, повідомляє Geektimes.

На проведення проектних і конструкторських робота НАСА виділить шести компаніям $ 65 млн протягом двох років, з можливістю додаткового фінансування в 2018 році. Кожна з компаній повинна покрити як мінімум 30% вартості робіт за свій рахунок. Обраними компаніями виявилися:

Bigelow Aerospace, Лас-Вегас

Boeing, Техас

Lockheed Martin, Денвер

Orbital ATK, Віргінія

Sierra Nevada Corporation’s Space Systems of Louisville, Колорадо

NanoRacks, Техас.

Фінансування розробок здійснюється в рамках програми державно-приватного партнерства Next Space Technologies for Exploration Partnerships-2 (NextSTEP-2).

Як відомо, за планом освоєння Марса ракета-носій Space Launch System (SLS) повинна вивести в дальній космос космічний корабель з першими астронавтами, які ступлять на поверхню Марса. На шляху до Червоної планети їм необхідне довгострокове житло, де люди здатні жити і працювати протягом місяців і років, без отримання продовольства і інших вантажів з Землі.

У кожної з шести компаній є до 24 місяців, щоб виготовити повнофункціональний наземний прототип і/або провести ретельне вивчення житла в далекому космосі.

Виготовлені наземні прототипи будуть використовувати для трьох основних цілей: для комплексного випробування 1) систем; 2) людського фактора; 3) працездатності, щоб визначити загальну функціональність комплексу. Зібрану інформацію використають для виготовлення реального льотного модуля, який відправлять для тестування на орбіту.

За умовами НАСА, житловий модуль повинен являти собою герметичний відсік з інтегрованим набором комплексних систем і компонентів, що включають функцію стикування, клімат-контроль, систему життєзабезпечення, систему управління логістикою, захистом від радіації і систему моніторингу, технології пожежної безпеки та підтримання здоров’я екіпажу.

Loading...