Вчені з Меріленда навчилися варити бензин як пиво

Вчені з Меріленда навчилися варити бензин як пиво

Команда отримала патент на процес, що використовує природні мікроорганізми для бродіння біомаси або перетворення газів у вуглеводні.

Джерело: Відомості

Уявіть собі світ, де машини працюють на пиві. Деякі могли б подумати про це, як про руйнівний вплив хмелю на тих, хто це пропонує, але в університеті Меріленду (UMD) команда бачить за цією ідеєю велике майбутнє. Команда отримала патент на процес, що використовує природні мікроорганізми для бродіння біомаси або перетворення газів у вуглеводні. Коротше кажучи, вони з'ясували, як заварити бензин.

Винахідники професор Річард Кон і науковий співробітник факультету доктор Сон-Ву Кім в університеті штату Меріленд, отримали патент для етанол-толерантних мікроорганізмів, вони виробляють етанол з біомаси. Команда була нагороджена аналогічним патентом на той же процес, але виробляти гексан і октан, основні інгредієнти бензину. В обох випадках паливо піднімається над «бульйоном» і міститься як би окремо від всієї біомаси.

Обидва працювали над тим, щоб ізолювати і змусити розмножуватися мікроорганізми, які перетворять cellulostic біомасу або газоподібні СО2 і Н2 в біопаливо, включаючи етанол, 1-бутанол, бутан або гексан. Cellulostic біомаса може бути будь-яка з ряду недоїдків з живих рослинних ресурсів (дерев, зернове виробництво і безліч інших матеріалів) та загальних біорозкладаних побічних продуктів у виробництві. Виробництво кукурудзи, наприклад, виробляє безліч тонн кукурудзяних стебел і виробництво пиломатеріалів виробляє безліч тонн стружки і тирси, їх можна відправити на обробку і отримати бензин.

Команда розробила мікроорганізми, які процвітають на вуглекислому газі і є побічним продуктом багатьох агропромислових процесів. Процес ферментації для виробництва палива було складно розробляти, але набагато енергоефективніший і економічно ефективніший у довгостроковій перспективі, ніж більш поширений процес в даний час, використовується для дистиляції кукурудзи зернової та іншої сировини в етанол. У процесі створення мікроорганізми харчуються воднем і СО2 (або біомаси) і видають гексан або октан.

Винахідники, які опублікували свої роботи в журналі теоретичної біології, сподіваються надалі поліпшити процес, але їм доведеться пошукати інвесторів для продовження наукових досліджень, пише fainaidea.

Loading...