Цуценятам-клонам, які появилися на світ, дали імена Тінь і Шанс

Цуценятам-клонам, які появилися на світ, дали імена Тінь і Шанс

Господарі, які втратили улюбленця, вирішили клонувати свого померлого чотириногого друга.

Джерело: Відомості

Щоб на власні очі побачити, як їхній улюбленець Ділан вдруге з'являється на світ, Річард Ремде і його дружина Лаура Жак напередодні Різдва вилетіли з Англії до Південної Кореї. Два цуценя, народжені різними сурогатними суками, з'явилися на світ з різницею в один день. Нагадаємо, що ця історія почалася в червні цього року, коли 8-річний пес Ділан, в якому Річард і Лаура не чаяли душі, віддав богові душу.  Господарі сильно переживали, а потім вирішили клонувати свого померлого чотириногого друга в корейській біотехнологічній лабораторії Soam ...

Перший щеня з'явилося на світ в День подарунків (це другий день католицького Різдва - ред.) за допомогою кесаревого розтину. Другий - на день пізніше - 28 грудня. Але на цей раз сурогатна матуся ощенилася самостійно. Первісток отримав кличку Шанс, а його молодшого генетичного двійника назвали Тінню. Новонароджені щенята отримали свої імена на честь чотириногих героїв диснеївського фільму «Неймовірна подорож», де два пси і кішка демонструють чудеса відданості своїм господарям.

Господарі, заплативши 100 000 доларів, були присутні при народженні генетичних копій свого улюбленця. Обидва цуценяти здорові і знаходяться під патронажем своїх хвостатих матусь, які їх годують молоком і активно вилизують, повідомляє британське видання Guardian.

- Це просто вражаюче, наскільки обидва цуценята схожі на Ділана, - дивується Лаура. - Їм було всього кілька хвилин від роду, але було видно, наскільки точно деталі окраса повторюють «візерунок» Ділана. Адже я його теж пам'ятаю з дитинства.

Тим часом, користувачі інтернету, коментуючи публікації про затію Річарда і Лаури, випустили чимало гострих стріл і критичних зауважень. «Вони вирішили уявити себе Господом Богом!» - кажуть деякі з них.

- Ми ж не зробили нічого поганого, - виправдовується Лаура Жак. - Клонування собак це зазвичай комерційні проекти, але ми робили це не через гроші. Ми просто були дуже прив'язані до Ділана. Навпаки, наш випадок допоміг зробити прорив у науці. Адже вперше генетикам вдалося клонувати тварину через 12 днів після його загибелі. При цьому я розумію, що цуценята-клони не є Діланом в повному розумінні цього слова. Я до них ставлюся, як до його нащадків. Так, я поділяю побоювання, пов'язані із заборонами на клонування людей. Тим більше це безглуздо. Адже неможливо клонувати внутрішній світ людини: характер, прихильність, менталітет, погляди, почуття гумору ... Але собаки це інша справа. Чому нас лають за клонування Ділана? Я не вживаю в їжу м'ясо тварин, тому що мені їх шкода. Але я ніколи б не засудила тих, хто не поділяє моїх поглядів на харчування. Сподіваюся, ніхто не засудить і нас з Річардом.

Додому до Англії подружжя повернеться поки без своїх щенят. Забрати їх з лабораторії можна буде тільки в липні, коли закінчиться термін карантину, повідомляє Комсомольская правда.

- Ми сподіваємося, що зможемо взяти до себе в Йоркшир і сурогатних мам, - додає Лаура. - Нам би не хотілося розлучати їх з цуценятами.

У будинку у Річарда і Лаури клони потраплять в теплу компанію своїх побратимів. Подружжя тримають чотирьох собак, сім морських свинок, двох кроликів і хом'яка.

Loading...