Негативні емоції руйнують імунну систему

Як показують численні дослідження, якщо важкі і негативні відчуття тримаються в людині протягом тривалого часу, це викликає несприятливі зрушення в організмі.

Джерело: Відомості

Як показують численні дослідження, якщо важкі і негативні відчуття тримаються в людині протягом тривалого часу, це викликає несприятливі зрушення в організмі. Такі емоції як скорбота, ненависть, гіркота, образа, обурення та інші  - можуть послабити захисні сили імунної системи, зробивши людину уразливою перед інфекціями.

 Австрійські фахівці з психосоматики завершили п'ятирічне дослідження , в ході якого виявляли взаємозв'язок між певними негативними емоціями , які відчуває людина і станом її здоров'я. Вчені змогли встановити , які негативні емоції особливо сильно шкодять нашому самопочуттю .

Так на першому місці опинилась жадібність . Нездатність ділитися з іншими людьми провокує захворювання шлунково - кишкового тракту , розлади харчової поведінки, в тому числі булемію та анорексію .

Ревнощі пригнічують виробництво статевих гормонів , наприклад , такого важливого , як тестостерон. На цьому ґрунті розвиваються гормональні порушення, що провокують імпотенцію у чоловіків , а у жінок - безплідність , зниження сексуального лібідо, депресії і синдром хронічної втоми.

Заздрість . Нездатність радіти успіхам інших в 2,5 рази збільшує ризик розвитку інфаркту.

Жалість до себе. З цим почуттям пов'язана підвищене вироблення гормону ацетилхоліну , що може призвести до захворювань печінки. У тих, хто схильний відчувати жалість до себе , частіше ніж у інших діагностують зниження рівня цукру в крові і порушення травлення.

Почуття провини . Австрійські дослідники запевняють , що всякий раз  розізлившись на себе, ми послаблюємо власний імунітет. В особливо важких випадках це може мати онкологічні наслідки. Необхідно прощати собі помилки і промахи - вони бувають абсолютно у всіх.

Loading...