Серцево-судинній системі не вистачає магнію

Серцево-судинній системі не вистачає магнію

Харчовий раціон сучасної людини складається в основному з продуктів-напівфабрикатів, попередньо оброблених промисловим способом. У таких продуктах рівень магнію недостатній для потреб організму.

Джерело: Відомості

Харчовий раціон сучасної людини складається в основному з продуктів-напівфабрикатів, попередньо оброблених промисловим способом. У таких продуктах рівень магнію недостатній для потреб організму. В результаті дефіциту магнію сучасна популяція людей переживає епідемію серцево-судинних захворювань, яка охопила всі країни і континенти.

Низький рівень магнію в організмі викликає збільшення артеріального тиску, порушення ліпідного обміну з розвитком атеросклерозу, зміни нормального серцевого ритму.

Більшість вчених схильні вважати, що неухильне зростання числа захворювань серця в останні десятиліття пов'язаний саме з тим, що недостатня увага приділялася дефіциту магнію. Докази цього отримані і підтверджені численними дослідженнями, проведеними в різних країнах.

Добова норма споживання магнію становить 300-350 мг, при захворюваннях серця вона може бути збільшена до 600 мг. Магній міститься в горіхах, фініках, куразі, родзинках, чорносливі, вівсяної і перлової крупі, зелені, насінні соняшнику, бананах, моркви, буряку. Включення в щоденний раціон цих продуктів допоможе попередити розвиток дефіциту магнію. При серцево-судинної патології необхідний прийом медикаментозних препаратів, що містять магній.

Loading...