Допомога ближнім допоможе довше жити

Благородство - якість цінна не лише з точки зору моралі, але й корисна для здоров’я - встановили вчені.

Джерело: Відомості

Благодійність - якість цінна не лише з точки зору моралі, але й корисна для здоров'я - встановили вчені. Дослідження, проведене протягом 5 років на 846 добровольцях, показало: ті, хто часто допомагає ближнім, живуть довше за інших, більш байдужих громадян.

Майкл Поулін з Університету Буффало з'ясував, що люди, не обділені благородством, в стресових ситуаціях помирають рідше. До стресових ситуацій вчений відносить важкі хвороби, пограбування, звільнення, фінансові кризи, смерть родичів.

Учасникам дослідження, а також їх друзям і рідним, задавали питання: як часто за минулі 12 місяців вони допомагали оточуючим?

За кілька років спостережень вчений з'ясував, що люди, не тільки на словах, але й на ділі вміють співчувати чужому горю, краще справляються зі стресом, а це в свою чергу знижує ризик захворюваності та смерті, викликаної переживаннями.

Психологи кажуть, що чуйні люди, що займаються благодійністю, як правило - віруючі. Віра і молитва дає їм сили на подолання багатьох стресів і кризових ситуацій. Крім того, людині, здатній на безкорисливу допомогу, легше звернутися за допомогою до оточуючих і прийняти її без почуття провини

Loading...