Онкохвороби загрожують в Україні кожному третьому чоловіку і кожній п’ятій жінці

Онкохвороби загрожують в Україні кожному третьому чоловіку і кожній п’ятій жінці

Рак посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом із серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров’я нації.

Джерело: Відомості

Рак посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом із серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров’я нації. Про це повідомили в Національному інституті раку з приводу того, що сьогодні, 4 лютого, відзначають Всесвітній день боротьби з раком. 

Ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік та кожна п'ята жінка, близько 30% хворих – працездатного віку.

Директор Національного інституту раку, професор Ігорь Щепотін зазначив, що упродовж тривалого часу діагноз "онкологічна патологія" сприймався як вирок, але сьогодні рівень розвитку науки дозволяє стверджувати: рак - не вирок, а діагноз, з яким можна ефективно боротись завдяки сучасним технологіям діагностики і лікуванням, а також інформуванню громадян про необхідність регулярних обстежень.

"Оскільки боротьба з раком не є винятково технічного характеру і її не можна розв'язати лише зусиллями онкологів, необхідно залучити якомога більше громадян до цієї боротьби через співпрацю зі спеціалістами різних галузей, урядовцями, підприємцями, ЗМІ, громадськими та благочинними організаціями, асоціаціями пацієнтів, духовенством, видатними спортсменами та діячами культури" - зазначив директор Інституту раку.

Loading...