Як позбутись синдрому «комп’ютерної мишки»

Синдром комп’ютерної мишки - справжній бич активних користувачів комп’ютерів! В області кистьового суглоба розвивається подразнення і набряк, які здавлюють нерв. Звідси і біль, і обмеженість руху.

Джерело: Відомості

Синдром комп'ютерної мишки - справжній бич активних користувачів комп'ютерів! В області кистьового суглоба розвивається подразнення і набряк, які здавлюють нерв. Звідси і біль, і обмеженість руху.

Перша допомога - пов'язка-фіксатор кистьового суглоба і знеболюючий гель. А от далі все не так просто. Синдром комп'ютерної миші або, правильніше, тунельний синдром на порожньому місці не виникає. Це сигнал про те, що в організмі є більш серйозні проблеми.

Перші кандидати на носіння цієї пов'язки - володарі шийного остеохондрозу. Їм допоможе в першу чергу остеопат. Ризикують дістати біль в руці при спілкуванні з комп'ютером ті, хто страждає захворюваннями залоз внутрішньої секреції, особливо щитовидної залози, і цукровий діабет. Ризикують і вагітні.

Канадський центр професійної безпеки пропонує використовувати підтримуючу лікоть платформу. Можна замість неї підкладати під кистьовий суглоб маленьку подушечку. Спорудити її можна з будь-яких підручних матеріалів. Висота - не більше півтора двох сантиметрів, так, щоб не напружувалася рука! Підкладати подушечку потрібно ближче до кистьового суглоба.

На жаль. Синдром комп'ютерної мишки може виникнути у тих, хто сидить за комп'ютером більше 65% робочого часу, - виявили вчені Національного інституту професійного здоров'я в Копенгагені. Так що обмежте час роботи за монітором максимум 5 годинами.

 А ще дуже важливо періодично міняти положення руки, та й тіла теж. Адже тривале сидіння за комп'ютером призводить ще й до проблем з хребтом і до варикозу. Так що встаємо, ходимо по кабінету, кожні півгодини міняємо позу і дивись, злісна мишка змилостивиться над нами! Не нехтуйте цим правилом і стежте за Здоров'ям!

Loading...