Ранні кавуни вирощуються з використанням «примусових технологій»

Ранні кавуни вирощуються з використанням «примусових технологій»

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська каже, що ранні кавуни небезпечні тим, що вирощуються з використанням «примусових технологій».

Джерело: Відомості

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська каже, що ранні кавуни небезпечні тим, що вирощуються з використанням «примусових технологій», передає УНН.

«Ранні кавуни небезпечні тим, що вони вирощуються з використанням примусової технології. Як правило, це специфічні добрива, які містять нітрати, що перекочовують до ягід, а потім до організму. Допустима доза нітратів 60 мікрограм на кілограм ваги. Якщо у людини є кишкові захворювання, то можуть бути прояви отруєння, тому краще дочекатись природній сезон кавунів», — сказала вона.

Лікар також наголосила на тому, що купувати кавуни біля доріг не можна. «Дуже часто цей товар є забракованим. Крім того, кавуни, які знаходяться біля доріг, дуже сильно втягують свинець, який знаходиться у вихлопних газах, тому таких кавунів потрібно уникати. Кавуни брати краще сертифіковані. Не потрібно соромитись запитати у продавця сертифікат на товар аби дізнатись вміст нітратів, пестицидів тощо», — додала дієтолог.

Вона також зазначила, що кавун є корисним для організму, оскільки містить фруктозу, глюкозу, магній, залізо.

«Там є також корисна клітковина, яка не подразнює слизову оболонку і для людей, які мають різні хронічні захворювання, для вживання кавуна немає жодних протипоказань. Він добре промиває нирки, позитивно впливає на печінку. Кавуни потрібно давати в сезон і їсти їх побільше. Зараз альтернативою є малина та смородина», — сказала лікар.

Loading...