ВООЗ назвала вегетаріанство психічним захворюванням

ВООЗ назвала вегетаріанство психічним захворюванням

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я опублікували список розладів і психічних захворювань, які вимагають серйозного втручання лікаря-психіатра, включивши в цей перелік вегетаріанство і його різновид — сироїдіння.

Джерело: Відомості

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я опублікували список розладів і психічних захворювань, які вимагають серйозного втручання лікаря-психіатра, включивши в цей перелік вегетаріанство і його різновид — сироїдіння. Експерти віднесли їх у групу розладів звичок і потягів, передає «Сегодня».

Приводом до такої міри послужила трагічна історія родини сироїдів з міста Малага, що в Іспанії. Ці прихильники здорового харчування, відмовляючись від будь-якої гарячої їжі тваринного походження, довели своїх власних малолітніх дочок до повного фізичного виснаження. Якби не втручання місцевої поліції, яка відправила дівчаток у реанімацію, то дітей урятувати б не вдалося.

Однак представники Американської асоціації дієтологів не розділяють такої радикальної думки щодо вегетаріанства. Вони впевнені, що при правильно збалансованій дієті вегетаріанство може принести користь здоров’ю, і дати організму всі необхідні елементи.

Loading...