Як боротися з весняною втомою

Як боротися з весняною втомою

Навесні багато хронічних захворювань мають тенденцію до загострення, що може призвести до найпоширенішому в наш час стану - «синдрому хронічної втоми».

Джерело: Відомості

Навесні багато хронічних захворювань мають тенденцію до загострення, що може призвести  до найпоширенішому в наш час стану - «синдрому хронічної втоми». Найчастіше від нього страждають люди у віці від 25 до 45 років.

Емоційна втома - результат психоемоційного стресу, супроводжується зниженням настрою, пригніченістю й замкнутістю.  На сьогоднішній день медицина визначила кілька причин, що сприяють виникненню «стану  хронічної втоми».

Однієї з розповсюджених причин можуть бути ретровіруси,  ентеровіруси, що залишились в організмі після перенесених інфекційних захворювань. Причинами втоми також можуть бути  порушення імунної й ендокринної систем організму, алергійні захворювання.

Найпоширенішим фактором для виникнення весняної нудьги і втоми можуть послужити нервова перенапруга й стрес, що веде до збою роботи всіх механізмів і систем організму.

Найважливіше, як вважають лікарі-невропатологи, не накопичувати негативні емоції в собі і навчитися розслаблятися. Наприклад, добре допомагають прогулянки пішки або поїздки на природу, особливо це стосується тих людей, у кого сидяча робота.

Якщо ви не можете заснути протягом 45 хвилин, навряд чи у вас нормальний сон. Перед сном лікарі рекомендують  випивати півсклянки теплого молока (можна з медом) або приймати настої лікарських трав - валеріани, пустирника, м'яти перцевої.

Від виснаження нервової системи лікарі рекомендують правильне  харчування й курс вітамінотерапії. Зелений чай допоможе пристосуватися до сезонних змін, оскільки він не просто тонізує, як кава або чорний чай, а й заряджає позитивною енергією. 

Loading...