Аби не замерзнути, вдягайтесь, як капуста і не ходіть голодними

Аби не замерзнути, вдягайтесь, як капуста і не ходіть голодними

Міністерство охорони здоров’я на своєму сайті опублікувало поради з приводу того, як уникнути переохолодження.

Джерело: Відомості

Міністерство охорони здоров'я на своєму сайті опублікувало поради з приводу того, як уникнути переохолодження.

"Постраждати від переохолодження можна навіть при плюсовій температурі. Зокрема, погодні умови з температурою нижче +7 вже вважаються такими, які можуть викликати проблеми зі здоров'ям", — йдеться в повідомленні.

Отож зважаючи на те, що на Україну насуваються морози медики рекомендують:

— Одягайтеся багатошарово. Тобто надягніть на себе кілька легких светірв замість одного теплого. Це попередить пітливість, яка на морозі небезпечна. Якщо стане спекотно, завжди можна зняти один з них.  З цих же міркувань одяг має бути повністю вільним.

— Захищайте відкриті ділянки шкіри. Не забувайте вдягати рукавички, а ніс і вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром.

— Візьміть запасний одяг, якщо плануєте провести цілий день на морозі. Іноді достатньо змінити мокрий одяг на сухий, щоб уникнути переохолодження.

— Не виходьте на мороз голодним. Обов'язково добре поїжте, краще щось висококалорійне. Замерзли —також з'їжте що-небудь.

— Заходьте кожні півгодини-годину в тепле приміщення, якщо ви проводите цілий день на вулиці.

—По можливості візьміть із собою термос з гарячою кавою, чаєм або супом.

— Працюйте руками, рухайте ними, щоб підсилити кровообіг в замерзаючих судинах. Також рухайте пальцями ніг. Можна пострибати з ноги на ногу - тільки не дуже енергійно, це може пошкодити замерзлі тканин.

— Не перевтомлюйтеся. Втомлена людина швидше піддається переохолодженню. Як правило, люди, відчувши, що починають замерзати, рухаються дуже активно. Але це також не зовсім розумно, тому що енергія використовується дуже швидко, а сили треба відновлювати. Тому ворушіться, але не надто інтенсивно.

Loading...