Психологи пояснили, чому селфі користується великою популярністю

Психологи пояснили, чому селфі користується великою популярністю

Психологи пояснили, чому селфі користується у людей, особливо молодого покоління, такою популярністю.

Джерело: Відомості

Фахівці впевнені, що передусім молодь намагається відповідати моді, тому й фотографує сама себе. Крім того, селфі допомагає людям пізнати себе й саморозвинути, але при цьому воно має й негативні сторони, передає Informing.

Мало хто про це знає, що селфі з'явилося ще в далекому 1839 році. Перший портрет самого себе зробив американський фотограф Роберт Корнеліус. Однак винахід Корнеліуса в ті часи не було гідно оцінено, оскільки мало хто мав фотоапарати, та й були вони настільки громіздкими, що постійно носити їх з собою було просто незручно. Стало популярним селфі лише в наш час, коли телефони з камерами є навіть у дітей.

Психологи переконані, що звичка фотографувати самого себе досить корисна — селфі допомагає людині саморозвиватися. Люди демонструють за допомогою автопортретів красиві місця, де побували, або знаменитостей, з якими зустрілися. Вони публікують ці знімки в соцмережах, щоб поділитися пережитими враженнями з друзями і отримати гідну оцінку у вигляді лайків.

Однак при цьому в селфі, на думку фахівців, є й негативний бік. Звичка робити автопортрети може перетворитися на залежність. Ті, хто занадто часто робить селфі, з часом настільки до цього звикають, що вже не можуть прожити і дня без автопортретів.

Спочатку такі люди публікують свої селфі, зроблені в цікавих місцях або в компанії важливих для них людей, проте з часом вони все частіше починають фотографувати самих себе біля дзеркала, аби тільки розмістити на своїй соцсторінці новий знімок і зняти ту напругу, яка з'являється за час без автопортретів. 

Loading...