Чорна смородина знижує ризик розвитку діабету у людей із зайвою вагою

Чорна смородина знижує ризик розвитку діабету у людей із зайвою вагою

Антиоксиданти, що містяться в ягодах, впливають на процес метаболізму вуглеводів і цукру.

Джерело: Відомості

Так вважають дослідники з УніверситетуАбердіна. Вони планують перевірити це в ході майбутніх клінічних випробувань. На думку фахівців, антиоксиданти, що містяться в ягодах, впливають на процес метаболізму вуглеводів і цукру. У підсумку в кров після їжі надходить менше глюкози, пише Peace FM Online.

Коли рівень цукру в крові піднімається занадто високо, робота підшлункової залози порушується, і в організмі не виробляється достатньо інсуліну. У новому дослідженні візьмуть участь 16 чоловік. Добровольці будуть з'їдати 200 грамів чорної смородини або плацебо (зелену смородину без антиоксидантів) зі стравами, що містять і не містять вуглеводи. Потім дослідники порівняють рівні цукру в крові учасників.

До речі, інше дослідження вчених із США показало, що операції, що знижують вагу, зменшують тягу до солодкого. Дослідники порівнювали активність мозку у мишей. Деяким гризунам зробили шлункове шунтування. Це операція, при якій зменшується розмір шлунка, а їжа перенаправляється в тонкий кишечник, щоб її всмоктування не відбувалося.

Піддослідні тварини, які не пройшли через операцію, вживали їжу, навіть якщо тільки що поїли. А гризуни, яким зробили шунтування, не чіпали їжу. Вчені помітили, що в мозку цих гризунів при вигляді їжі не виділявся нейромедіатор дофамін, пов'язаний з нагородою. Саме він змушував мишей істи. Так, ймовірно, скоро вченим вдасться позбавити огрядних людей від тяги до солодкого без операції.

Loading...