Сезонної депресії не існує, стверджують фахівці

Сезонної депресії не існує, стверджують фахівці

Вчені з Обернського університету з’ясували: зміна погоди не впливає на рівень депресії.

Джерело: Відомості

Взимку багато хто пов'язує свій поганий настрій з сезонним афективним розладом. Вважається, що депресія розвивається через холод, сніг і нестачу сонячного світла. Проте вчені з Обернського університету з'ясували: зміна погоди не впливає на рівень депресії. Тобто, сезонний афективний розлад - це всього лише міф, розповідає The Daily Mail.

Сьогодні діагноз "сезонний афективний розлад" ставиться людям з симптомами, характерними для клінічної депресії, у яких депресивні епізоди неодноразово збігаються з певними порами року. Найчастіше розлад загострюється взимку і восени, а навесні і влітку рівень депресії у таких людей знижується. Але нещодавно фахівці засумнівалися в існуванні сезонної депресії.

Учені проаналізували дані 34 294 чоловік у віці від 18 до 99 років. Дослідники оцінили рівні депресії у добровольців і дізналися, де ті проживали. Фахівці ретельно вивчили інформацію про широту, кількість сонячного світла і дні, в який учасники заповнювали опитувальники. У підсумку зв'язку між часом року і симптомами депресії учені не виявили. Крім того, серед 1 754 учасників, що страждали клінічною депресією, не було відмінностей у рівнях депресії за часом року.

Loading...