Вчені: Люди, народжені в літні місяці, мають схильність до розвитку слабоумства

Вчені: Люди, народжені в літні місяці, мають схильність до розвитку  слабоумства

За даними ВООЗ, на Землі проживає 35 млн чоловік, які страждають деменцією.

Джерело: Відомості

Німецькі вчені в ході дослідження з'ясували, що на розвиток слабоумства (деменції) в старості впливає місяць народження.

За їхніми спостереженнями, у людей, народжених взимку, ризик розвитку старечого недоумства на 7% нижче, ніж у народжених влітку.

Фахівці пояснюють, що астрологія тут ні при чому, на подальше здоров'я впливають погода та харчування в перші місяці життя. Літні новонароджені в більш ранньому віці (у свою першу зиму) стикаються, наприклад, з респіраторними інфекціями. Крім того, мами дітей, народжених на початку літа, будучи на останніх термінах вагітності, не отримують свіжих овочів і фруктів.

За оцінками дослідників, як повідомляє потрал New Scientist, 37 млн ​​людей у ​​світі страждають від недоумства, і це число, як очікується, буде рости вдвічі кожні 20 років. Незважаючи на те, що неможливо змінити місяць народження, у силах кожного змінити свою поведінку протягом решти життя, враховуючи ризик розвитку в них деменції, кажуть вчені.

Вони додають, що це дослідження допоможе скорегувати спосіб життя в ранньому віці. Наприклад, можна розробити програму з поліпшення харчування молодих мам.

Додамо, що найпоширенішою формою деменції є хвороба Альцгеймера, яка часто виявляється в людей старше 65 років. Всього ж, за інформацією ВООЗ, на Землі проживає 35 млн чоловік, які страждають на деменцію. Згідно з прогнозами медиків, до 2050 року ця кількість може потроїтися і перевищити 115 млн осіб.

Однак, на думку фахівців, від придбаного недоумства можуть врятувати хобі. Так, за результатами дослідження, в якому брали участь 256 осіб, середній вік яких 87 років, у людей, що займалися творчістю (малюванням, скульптурою, графікою), ризик порушень був на 73% нижчим, ніж в інших учасників експерименту. Добровольці, що практикували ремесла, мали на 45% менше шансів отримати когнітивні порушення. Такі захоплення, як походи в кіно або театр, знижували ризик на 55%. Крім того, позитивний ефект приносило використання комп'ютера.

Loading...