Не такий грип страшний, як його малюють

Не такий грип страшний, як його малюють

Учені розвіяли головний міф про грип

Джерело: Відомості

Дослідники з Імперського коледжу Лондона заявили, що люди схильні зловживати словом «грип», реально ним не хворіючи. Їхня думка підкріплена результатами нещодавно проведеного дослідження, яке показало, що хворі часто вважають грипом простудні віруси, які дійсно можуть мати грипоподібні симптоми. Однак грип — набагато серйозніше та небезпечніше у своїх наслідках для організму захворювання, і дорослі люди хворіють на нього досить рідко, стверджують медики. Взявши зразки крові в 151 людини, вчені протестували антитіла, які в них містяться, щодо дев'яти штамів грипу, поширених у різні періоди протягом 30 років. За допомогою цих тестів фахівці могли оцінити, скільки разів випробовувані заражалися вірусом грипу. У результаті дослідники дійшли висновку, що найбільш вразливою до грипу аудиторією є (як неважко припустити) діти. Заражуваність вірусом у цій групі склала приблизно один раз на два роки, причому найбільш схильними до інфікування виявилися діти молодшого віку.
«Вони хворіють на грип найчастіше, тому що часто входять у фізичний контакт зі своїми друзями, не миють руки так само, як дорослі, і не прикривають рот при кашлі.
Дуже маленькі діти також можуть бути більш уразливими для грипу, тому що вони досі не виробили імунітету до різних штамів цього вірусу», — пояснили автори роботи.
Що стосується дорослих, то розрахунки медиків показали, що в середньому доросла людина хворіє на грип всього лише два рази кожні десять років. При цьому вчені заявили: «Наше дослідження не виявило жодних доказів того, що чоловіки хворіють на грип частіше, ніж жінки. Нагадаємо, одна з поширених гіпотез свідчить, що чоловіки більше схильні до застуд і грипу, ніж жінки, і гірше переносять ці хвороби через специфічні відмінності в гормональних системах організму, пише gogetnews.info.

Loading...