Горбачов Путіну: Ви готові принести в жертву Вашим амбіціям весь світ

Горбачов Путіну: Ви готові принести в жертву Вашим амбіціям весь світ

​Михайло Горбачов звернувся до Путіна з закликом припинити гонку ядерного озброєння.

Джерело: Відомості

Горбачов сказав, що настільки близько до критичної межі світ не наближався після початку 1953 р. Думаю, що так само небезпечним був і жовтень 1962 - Кубинська криза. У першому випадку агресор помер при загадкових обставинах, в другому - відступив від своїх божевільних планів і незабаром був відправлений на спокій. В обох випадках ініціатива кризи виходила від СРСР і була проявом прагнення розширити підконтрольний йому простір на Земній кулі.

У 1987 р з божевільними претензіями комуністичних вождів на світове панування було покінчено. Саме Горбачов оголосив, що загальнолюдські цінності, і серед них перша - цінність життя - вищі цінностей класових або національних. Світ зітхнув спокійно. Горбачов отримав Нобелівську премію миру. Наші ракети вже при Єльцині перестали цілитися у розвинені країни.

Росія ставала частиною нормального світу, який прагне жити нехай і в конкуренції, але в добрих відносинах один з одним. Росію прийняли в J7, збиралися взяти в НАТО і в асоційовані відносини з Європейським Союзом.

І тут Ви, пан Путін, як колись Сталін, Хрущов та Брежнєв в Афганістані і Анголі, вирішили розширювати зону кремлівського панування. Вам мало здалося Росії. Спочатку Грузія в 2008, потім Україна в 2014, потім Сирія в 2015 р. Одна авантюра слідувала за другою, і ось ми знову на межі ядерної війни.

Так, до Горбачова світ завдяки кремлівським старцям весь час жив під гнітом страху.  Горбачов зробив світ єдиним, покінчивши з комуністичної агресивністю. Війна настільки відійшла в минуле, що філософ Френсіс Фукуяма проголосив в 1991 р "кінець історії".

А тепер Ви говорите нам, що якщо немає Росії - навіщо існувати світу.

Пан Путін, Ви самі, своєю невмілою і зовсім несучасною політикою довели світ до межі ядерної війни, і тепер Ви так ставите питання.

Ви вважаєте, що жителям Криму краще стати ядерним попелом, ніж бути громадянами України, що жителям Абхазії і Південної Осетії краще загинути в ядерній пожежі, ніж бачити замість російських солдатів блакитні каски ООН, що дітям Сирії краще задихнутися від хлору і померти в конвульсіях від зарину, ніж мирно жити без Асада в країні під міжнародним контролем.

Спочатку Ви принесли людей Росії в жертву Вашим міжнародним авантюрам, прирікаючи їх на бідність, невлаштованість і смерть незрозуміло за що на чужій землі, розбещуючи нашу молодь найманством і вбивством іншої людини за гроші, а тепер Ви готові принести в жертву Вашим амбіціям весь світ.

У XXI столітті Ви робите нечуваний злочин. Одне залякування ядерною смертю - вже злочин, а Ви готові на більше.

Від ядерного протистояння світ повинен повернутися до співпраці і союзу всіх розвинених, усіх ядерних держав, а в першу чергу Росії, США і країн Європи. Світ готовий на це - і вибір тільки за Вами. Задоволені геополітичні амбіції - ніщо в порівнянні з правом на життя і щастя мільярдів людей. Світ чекає, що Ви визнаєте свої помилки, допущені вами у 2008, 2014 і 2015 роках. Тільки за цієї умови світ знову буде міцний. Тільки тоді Росія зможе стати дійсно великою.

Джерело

Loading...