ЄС профінансує створення більше 2 тис. нових ОСББ в Україні

ЄС профінансує створення більше 2 тис. нових ОСББ в Україні
Фото: Янтомас Хімстра (kharkivoda.gov.ua)

ПРООН розпочинає впровадження нового проекту розвитку міст та громад.

Джерело: Відомості

Європейський союз та Програма розвитку ООН (ПРООН) запускають дворічний проект "Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень" з метою стимулювати та підтримати створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у 24 областях України. Про це на презентації проекту повідомив директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, передає РБК-Україна.

Таким чином, 2 тис. нових ОСББ буде створено та загалом 4 тис. ОСББ пройдуть навчання з управління енергоефективними проектами.

Як зазначено, близько 480 тис. осіб отримають пряму вигоду від реалізаціі проекту та не менш ніж 1 млн українців підвищать свою обізнаність у сфері енергоефективності.

"Багато років ми з ЄС працювали з різними ОСББ. Ця програма дозволить створити більше 2 тис. нових ОСББ. Ця ідея отримання кредитів ще не зовсім закріпилася серед громадян. В усіх регіонах України ПРООН буде працювати над питаннями покращення", - сказав він.

За його словами, ПРООН розпочинає впровадження нового проекту.

"Щоб підтримати сталий розвиток міст та громад, а також задовольнити потребу людей у якісному житлі, ПРООН розпочинає впровадження нового проекту, завдання якого - мобілізувати співвласників багатоквартирних будинків в Україні та допомогти їм значно покращити енергоефективність їхніх будівель через зменшення споживання та вартості енергії", - сказав він.

Проект є частиною програми ЄС за підтримки енергоефективності для України (EE4U) і реалізовується з метою покращити енергоефективність житлового сектору України. У свою чергу, проект ПРООН буде стимулювати та підтримувати створення нових ОСББ, використовуючи свою присутність в регіонах, а також готувати їх до пошуку та отримання фінансування для реалізації ініціатив із покращення стану будинку.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно з міжнародними партнерами зі Світового банку розробили маршрутну карту для ОСББ і співвласників багатоквартирних будинків по роботі з Фондом енергоефективності.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз надасть транш у розмірі 54 млн євро на потреби Фонду енергоефективності України.

Loading...