У ніч на 8 листопада в колонії суворого режиму в Худжанді стався бунт

У ніч на 8 листопада в колонії суворого режиму в Худжанді стався бунт

Загинуло 27 людей, кількість поранених перевищила 100.

Джерело: Відомості

Бунт ув'язнених в колонії суворого режиму в Худжанді, Таджикистан, стався в ніч на 8 листопада. 

З 22:30 до 23:00 на території колонії чулася стрілянина. На придушення заворушень були кинуті сили міліцейського спецназу. 

За інформацією «Ахбора», причиною бунту в колонії стали знущання над ув'язненим. Вночі 7 листопада два чергових наглядача змусили одного з зеків роздягнутися догола і стояти кілька годин під дощем, це і послужило причиною нападу на співробітників в'язниці. Для придушення бунту були залучені сили спецназу «Альфа» і ОМОН . Заворушення тривали не більше півгодини.

Під час бунту в колонії №3 міста Худжанд на півночі Таджикистану загинули 27 людей, а кількість поранених перевищила 100. Про це повідомляє «Ахбор» з посиланням на джерела в медичних службах в Согдійській області.

Тільки в обласній лікарні з вогнепальними пораненнями знаходяться 50 чоловік і ще 44 поранених в'язнів - в міській лікарні. Стан як мінімум десятьох залишається дуже важким. Лікарі кажуть, що є поранені і в тюремній лікарні.

Раніше повідомлялося про 25 загиблих, а також про поранення 50 ув'язнених і семи працівників в'язниці. Були упізнані тіла 22 загиблих в'язнів і двох наглядачів, обох службовців вже поховали.

Loading...