Пхеньян: на Корейському півострові в будь-який момент може початися ядерна війна

Пхеньян: на Корейському півострові в будь-який момент може початися ядерна війна

Пхеньян готовий прийняти контрзаходи проти будь-яких агресивних дій США.

Джерело: Відомості

У будь-який момент на Корейському півострові може початися ядерна війна. Так вважає заступник постійного представника КНДР при ООН Кім Ін Рен. При цьому, як підкреслив північнокорейський дипломат, Пхеньян готовий прийняти контрзаходи проти будь-яких агресивних дій США.
При цьому представник КНДР підкреслив, що намічене в Північній Кореї випробування ядерної зброї відбудеться тоді, коли Пхеньян вважатиме його доречним.

США скличуть засідання Ради Безпеки ООН з питання про порушення КНДР режиму нерозповсюдження ядерної зброї 28 квітня 2017 року, повідомлють ЗМІ. Одночасно Вашингтон направив до берегів Корейського півострова три авіаносця з кораблями супроводу.
Північнокорейський високопоставлений дипломат нагадав, що Пекін запропонував заморозити проведення ракетних і ядерних випробувань КНДР в обмін на тимчасове послаблення США і Південною Кореєю спільних військових навчань. Він висловив жаль, що цю пропозицію Вашингтон відкинув.
Крім того, Кім Ін Рен додав, що американська влада також відмовилися від пропозиції Пхеньяна укласти повноцінний мирний договір замість угоди про припинення бойових дій на Корейському півострові.
Віце-президент Майк Пенс 17 квітня приїхав до Південної Кореї і заявив про закінчення ери стратегічного терпіння.

Loading...