У Туреччині заарештовано відомого опозиційного журналіста

У Туреччині заарештовано відомого опозиційного журналіста

Все більше журналістів і письменників заарештовують у Туреччині після спроби путчу у липні.

Джерело: Відомості

Турецький суд звільнив на поруки журналістів прокурдської газети “Озгюр Гюндем”, редакція якої була закрита у серпні цього року. Серед них відома письменниця, що мала свою колонку у виданні, – Асли Ердоган. Вона перебувала у в‘язниці з серпня за звинуваченнями у членстві у терористичній організації і підриві національної єдності.

“Їх звільнили з однієї в‘язниці, щоб посадити в іншу. Вся Туреччина зараз – одна велика тюрма для всієї інтелігенції, письменників. Однак все ж їхнє звільнення дає надію. Я сподіваюсь, що у 2017 році інші журналісти, наші друзі, зокрема Ахмет Шик, якого сьогодні затримали, будуть звільнені”, – заявив депутат від опозиційної партії Сезгін Танрікулу.

Все більше журналістів і письменників заарештовують у Туреччині після спроби путчу у липні. За даними “Репортерів без кордонів”, у в‘язницях Туреччини перебуває понад сто журналістів. У четвер поліція затримала Ахмета Шіка – відомого журналіста, який займається розслідуваннями у одній із небагатьох опозиційних газет Туреччини. Його заарештували і відвезли до прокуратури, про що він встиг повідомити у своєму Твіттері. Ахмета Шіка звинувачують у пропаганді тероризму.

Loading...