Суд Казахстану засудив підприємця до трьох років колонії за критику Путіна

Суд Казахстану засудив підприємця до трьох років колонії за критику Путіна

В місті Актобе засудили підприємця і громадського працівника Саната Досова за критику Володимира Путіна.

Джерело: Відомості

За матеріалами справи, 46-річний Санат Досов, відомий в Актобе підприємець і громадський працівник, на своїй особистій сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» розпалював соціальну ворожнечу, повідомляє видання Nur.kz.

Санат Досов відомий тим, що в 2003 році став кращим підприємцем року. Крім того він був головою громадського об'єднання «Іхтіяр», яке працювало з мусульманами.

На своїй сторінці у Facebook Досов неодноразово публікував критичні висловлювання про особу і політичний курс Президента Російської Федерації Володимира Путіна. Зокрема, він писав наступне:

«Путін розвалює країну! Ніхто не буде нападати, сам народ зрозуміє і тоді важко буде щось змінити! Росіянине – зупини фашизм на своїй землі!».

Співробітники Комітету Національної Безпеки Казахстану угледіли в його висловлюваннях небезпечні для суспільства відомості і порушили кримінальну справу за розпалювання ворожнечі. 

Вироком суду Санат Досов визнаний винним і йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки, з відбуванням покарання в колонії загального режиму.

Адвокат засудженого незгідний з вироком і має намір оскаржити його. Посилаючись на слова правозахисника Євгена Жовтіса, він стверджує, що в діяннях підсудного немає криміналу.

Сам Санат Досов визнав провину і розкаявся. Він просив суд не позбавляти його волі, так як на утриманні у нього шість дітей, четверо з яких — неповнолітні.

 

Loading...