Водія польської вантажівки в Берліні запропонували нагородити за героїзм

Водія польської вантажівки в Берліні запропонували нагородити за героїзм
Фотографія водія вантажівки, який намагався зупинити терориста під час нападу на різдвяний ярмарок в Берліні. / Фото: REUTERS/Stringer

37-річний Лукаш Урбан намагався зупинити терориста.

Джерело: Відомості

У Німеччині запустили петицію із закликом до влади посмертно нагородити за хоробрість водія вантажівки, який під час нападу на різдвяну ярмарку в Берліні 19 грудня намагався зупинити терориста. Його дії під час теракту допомогли врятувати безліч життів, вважають автори петиції, повідомляє агентство RFI.

Після теракту 19 грудня в Берліні поліція виявила у вантажівці, на пасажирському сидінні, тіло 37-річного польського водія Лукаша Урбана з вогнепальним пораненням.

За інформацією слідства, до того, як машина врізалася в натовп на різдвяному ярмарку, водій боровся з терористом, намагаючись його зупинити, і був застрелений.

«Він боровся зі злочинцем, був серйозно поранений і, в підсумку, убитий. Цей героїчний вчинок, можливо, врятував багато життів, і це відмінний знак для дружби і примирення між нашою країною і Польщею — наші предки робили жахливі речі», — йдеться в тексті петиції.

Петиція була розміщена на сайті Change.org. На момент публікації її підписали понад 35 тисяч осіб. Текст звернення адресований Президенту Німеччини Йоахіму Гауку. На сайті також оголошено збір коштів на підтримку сім’ї Урбана.

Одночасно з виходом петиції депутат від Партії Зелених Омід Нуріпур запропонував міністру закордонних справ Німеччини Вальтеру Штайнмайеру віддати офіційні почесті польському водієві за його героїчну поведінка.

Нагадаємо, в результаті теракту в Берліні загинули 12 осіб, близько 50 були поранені.

Громадянину Тунісу Анісу Амрі вдалося втекти з місця злочину, проте в ніч з четверга на п’ятницю, 23 грудня, він був затриманий в Мілані в ході рутинного поліцейського контролю. В результаті перестрілки з поліцією терорист був застрелений.

 

Loading...