У Туреччині затримали директора кафе, розташованого у приміщенні опозиційної газети

У Туреччині затримали директора кафе, розташованого у приміщенні опозиційної газети

Приводом стали його слова про президента країни Реджепа Таїпа Ердогана.

Джерело: Відомості

У Туреччині затримали директора кафе, розташованого у приміщенні опозиційної газети “Джумхурієт”. Приводом стали його слова про президента країни Реджепа Таїпа Ердогана. Затриманий Шенол Буран, начебто, сказав, що не подав би цій людині і чашки чаю. Цю фразу він промовив поблизу поліцейського кордону на вулиці. Поліція перекрила прохід через публічний захід, у якому Ердоган брав участь.

“Вони просто карають нас таким чином. Ця подія сталася у суботу вдень. Поліцейський доповів про це об 11-й ранку. Вони почекали до 10-ї вечора, а потім по Шенола приїхали на трьох броньовиках щонайменше 8 озброєних людей з антитерористичного підрозділу”.

До директора кафе у в‘язниці опинилися 10 інших працівників газети “Джумхурієт”, нині вони чекають на вирок. Колишній головний редактор видання Джан Дюндар встиг утекти з країни. Журналістів звинувачують у підтримці курдських сепаратистів та липневої спроби перевороту.

Путч спровокував хвилю затримань, які на Заході називають репресіями. Нещодавно міністерство внутрішніх справ Туреччини визнало, що стежить за десятками тисяч користувачів інтернету через образи на адресу президента та підозру у тероризмі.

Loading...